27 iunie 2019, 03:30 Sănătate views 14695
27 iunie 2019, 03:30 Sănătate views 14695

Stai pe scaun multe ore pe zi? Asta te poate trimite pe patul de spital


Foto: antena3.ro

Сercetătorii au asociat statul pe scaun pentru mult timp cu un număr de probleme medicale printre care se află obezitatea şi sindromul metabolic.

Studiile au arătat că statul pe scaun pentru mai multe ore creşte semnificativ riscul de deces provocat de boli cardiovasculare şi cancer, informează Mayo Clinic.

Un studiu recent a comparat adulţi care îşi petreceau mai puţin de 4 ore pe zi aşezaţi în faţa televizorului cu alţi adulţi care făceau asta zilnic, pentru mai mult de 4 ore.

La finalul cercetării s-a constatat că aceştia din urmă aveau un risc de deces din orice cauză cu 50% mai ridicat şi un risc de apariţie a bolilor cardiovasculare (dureri în piept, atacuri de cord) cu aproximativ 125% mai ridicat decît ceilalţi participanţi.

Statul în fund în faţa televizorului nu este singura problemă.

Specialiştii avertizează că şi statul jos la birou, dar şi şofatul timp îndelungat poate avea aceleaşi efecte ca statul jos în faţa televizorului.

Potrivit Mayo Clinic, e indicat să petrecem mai puţin timp pe scaun şi să facem mai multă mişcare.

Cuvinte cheie:

munca , sport , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1627
Populația:
2906 locuitori

Verejeni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Verejeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 8 km de oraşul Teleneşti şi la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 2906 oameni. Satul Verejeni a fost menționat documentar în anul 1627.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.