Arată noutățile începînd cu...

eye 19779 Vizualizări

3 lucruri pe care nu le știai despre banane


Foto: foodstory.ro

Sînt adevărate minuni în materie de alimentație. Sînt dulci și cremoase, ideale pentru gustările dintre mese și perfecte pentru menținerea siluetei pe termen lung. Însă dincolo de aceste aspecte pe care le cunoaștem cu toții, bananele au și proprietăți mult mai intense.

Sînt mai puternice decît băuturile energizante

"Uită de băuturile energizante, mănîncă o banană" este noul sfat dat de specialiști. În studiul realizat pe atleți și publicat în luna mai a acestui an, a ieșit la iveală că cei care au mîncat o banană au avut un nivel mai ridicat de dopamină decît cei care au optat pentru o băutura energizantă. Mai mult, nivelul dopaminei a continuat să crească și la o oră după. Nu doar că bananele au înlocuit cu brio băuturile energizante, dar i-a și ajutat pe aceștia să se simtă mai bine. 

Cu cît au coaja mai pătată, cu atît sînt mai eficiente în lupta cu cancerul

Potrivit studiilor japoneze, o banană coaptă bine, cu coaja pătată, produce o substanță numită TNF (Factor de necroză tumorală), care distruge celulele tumorale. Cu cît coaja este mai întunecată, cu atît are proprietăți mai puternice anti-cancer și de întărire a imunității. 

Sînt excelente pentru mahmureală

Iar asta pentru ca au un conținut bogat în potasiu. Mănîncă una înainte să te culci sau dimineața, imediat dupa ce te-ai trezit și vei scăpa de simptomele mahmurelei.

Nutriționiștii recomandă să mîncăm cîte o banană în fiecare zi.

 

Sursa: foodstory.ro

Cuvinte cheie:

sanatate , fructe si legume , vitamine

Localităţile Moldovei şi diasporei

Boroseni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1642
Populația:
138 locuitori

Boroseni este un sat în componenţa comunei Elizavetovca, raionul Donduşeni. Suprafaţa satului este de 5 km pătraţi. Satul Boroseni este situat la o distanţă de 15 km de oraşul Donduşeni şi la 224 km de Chișinău.  Populaţia satului constituie 138 de oameni. Prima menţiune documentară a satului Boroseni datează din 7 aprilie 1642.

Citeşte mai departe