Ultimele ştiri -
Arată noutățile începînd cu...

eye 19538 Vizualizări

3 lucruri pe care nu le știai despre banane


Foto: foodstory.ro

Sînt adevărate minuni în materie de alimentație. Sînt dulci și cremoase, ideale pentru gustările dintre mese și perfecte pentru menținerea siluetei pe termen lung. Însă dincolo de aceste aspecte pe care le cunoaștem cu toții, bananele au și proprietăți mult mai intense.

Sînt mai puternice decît băuturile energizante

"Uită de băuturile energizante, mănîncă o banană" este noul sfat dat de specialiști. În studiul realizat pe atleți și publicat în luna mai a acestui an, a ieșit la iveală că cei care au mîncat o banană au avut un nivel mai ridicat de dopamină decît cei care au optat pentru o băutura energizantă. Mai mult, nivelul dopaminei a continuat să crească și la o oră după. Nu doar că bananele au înlocuit cu brio băuturile energizante, dar i-a și ajutat pe aceștia să se simtă mai bine. 

Cu cît au coaja mai pătată, cu atît sînt mai eficiente în lupta cu cancerul

Potrivit studiilor japoneze, o banană coaptă bine, cu coaja pătată, produce o substanță numită TNF (Factor de necroză tumorală), care distruge celulele tumorale. Cu cît coaja este mai întunecată, cu atît are proprietăți mai puternice anti-cancer și de întărire a imunității. 

Sînt excelente pentru mahmureală

Iar asta pentru ca au un conținut bogat în potasiu. Mănîncă una înainte să te culci sau dimineața, imediat dupa ce te-ai trezit și vei scăpa de simptomele mahmurelei.

Nutriționiștii recomandă să mîncăm cîte o banană în fiecare zi.

 

Sursa: foodstory.ro

Cuvinte cheie:

sanatate , fructe si legume , vitamine

Localităţile Moldovei şi diasporei

Băneşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
2319 locuitori

Băneşti este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Băneşti și Băneştii Noi. Localitatea se află la distanţă de 8 km de oraşul Teleneşti şi la 90 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 2319 oameni. Satul Băneşti a fost menționat documentar în anul 1437.

Citeşte mai departe