14 iunie 2019, 03:00 Sănătate views 13176
14 iunie 2019, 03:00 Sănătate views 13176

Află ce conţin hamburgerii

Foto: libertatea.ro

Dacă eşti un mare consumator de hamburgeri, crenvurşti sau creveţi ai mare grijă. Studiile arată că aceste produse conţin substanţe care îţi pot pune sănătatea în pericol.

Hamburgerii
70 la sută din carnea tocată de pe piaţă conţine un produs din carne de vită procesat ("pink slime") îmbibat în amoniac. "Pink slime" constă într-un amestec de resturi de carne care mai demult erau considerate bune de consum doar ca mîncare pentru cîini, potrivit Mediafax.

Crenvurştii din hotdogi
Aceştia conţin conţin resturi de carne, grăsime, amestec de cereale, alcătuit la rîndul lui din firimituri de pîine, ovăz şi făină.

Mierea. Cumpărată din comerţ este, în majoritatea cazurilor, lipsită de polen, fiind bazată în principiu pe aditivi şi pe sirop de porumb.

Iaurtul grecesc
Popular şi în Romînia, iaurtul grecesc se obţine printr-un proces care lasă în urmă milioane de kilograme de deşeuri.

Creveţii
Dintre toate zonele în care se consumă fructele de mare, Statele Unite, de exemplu, importă 86 la sută din cantitatea totală, dar doar o cantitate de 0,1 la sută din cea totală este verificată în privinţa contaminării chimice. În 2004, în urma unor controale aleatorii a 34 transporturi de creveţi, s-a descoperit că şase dintre acestea conţineau chimicale cancerigene.

În plus, brînza rasă din comerţ conţine fîşii de celuloză din lemn.


Sursa: libertatea.ro

Cuvinte cheie:

pericol , sanatate , alimentatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1620
Populația:
12858 mii locuitori

Cimişlia este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Cimişlia. Amplasat pe malurile rului Cogîlnic, oraşul Cimişlia este situat la o distanţă de 68 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 12858 de locuitori. Prima atestare documentară a localităţii Cimişlia datează din 1620. Datorită conlocuirii cu tătarii, denumirea localităţii a luat forma “Cimişlia” – denumirea tribului tătăresc ciumecili, care avea ca semn distinctiv o figură în formă de căuş. În timp, ciumecicili s-a transformat în Cimişlia.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.