12 martie 2021, 16:30 Sănătate views 51248
12 martie 2021, 16:30 Sănătate views 51248

Plantele de apartament sau de grădină care ne pot ucide

Pe cît sunt de frumoase şi ne bucură privirea, pe atît de periculoase sînt unele dintre florile pe care le creştem în apartament sau în curte. Unele dintre ele sînt de-a dreptul nocive, chiar dacă nu în integralitatea lor.

Jurnalul.ro prezintă cîteva exemple:

1) Azaleea 

Miroase superb, florile sînt minunate, dar frunzele sînt foarte periculoase dacă sînt înghițite. 
Simptomele intoxicației sînt: vomă, salivație în exces, umezirea exagerată a ochilor și nasului, dureri mari abdominale, paralizia mîinilor și picioarelor, într-un final putînd interveni coma sau chiar moartea.

2) Leandrul

Florile sînt superbe, dar frunzele nu trebuie atinse. Cît despre mîncat, nici atît.  Sînt extrem de toxice și atacă inima, îngreunează circulația sanguină, provoacă atacuri cerebrale și pot duce chiar la deces. În India, s-au înregistrat nenumărate cazuri de sinucideri cu această plantă.

3) Trestia de zahăr sălbatică este o planta ornamentală, este comercializată pentru decorarea apartamentelor. Este însă extrem de periculoasă, atingerea sau mestecarea frunzelor putînd provoca grave probleme de sănătate, inclusiv orbirea daca am atins frunzele și apoi ne-am frecat la ochi.

Cuvinte cheie:

sanatate , plante , avertizare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1470
Populația:
583 locuitori

Pereni este un sat şi comună din raionul Rezina. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pereni și Roșcani. Satul Pereni este situat la o distanță de 25 km de orașul Rezina și 102 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 583 de oameni. Menționat documentar în 1470.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.