08 martie 2019, 14:30 Sănătate views 40109
08 martie 2019, 14:30 Sănătate views 40109

Top 5 cele mai periculoase alimente

Nutriționistul american Jared Koch a identificat cinci cele mai periculoase și nocive produse alimentare pentru om. Consumul regulat al alimentelor din aceasta lista ar putea avea un impact negativ asupra sănătății umane, contribuind chiar la stimularea unor boli cum ar fi cancerul, potrivit Global Science.

1. Conservele de roșii în cutii. Aproape orice conserve conțin bisfenol, o substanță nocivă, a cărei concentrație crește sub influența roșiilor, intrînd  în contact cu metalul. Deaceea se recomandă ca roșiile să fie consumate proaspete.

2. Produsele din carne procesată. Acestea includ becon, cîrnați, șuncă, mezeluri. Aceste produse conțin hormoni, nitrați și alți aditivi dăunători. Nutriționistul  Koch recomandă să cumpărați carne naturală și să preparați diferite bucate în condiții casnice.

3. Margarina conține acizi grași de tip trans, care afectează în mod negativ sistemul cardiovascular, deteriorează vasele de sînge și poate duce la cancer. Folosirea margarinei este de asemenea, una dintre cauzele obezității.

4. Uleiul vegetal rafinat. Raportul dintre acizii grași Omega-6 și Omega-3 din acest ulei este de 15:1, pe cînd norma este de 1:1, ceea ce determină apariția proceselor inflamatorii.

5. Popcornul devine nociv dacă este preparat în cuptorul cu microunde. Cancerigenele și substanțele toxice pe care le conține acesta pot duce la formarea de tumori maligne. Nutriționistul recomandă ca popcornul să fie preparat numai pe aragaz. La fel de dăunător pentu organism este cartoful anorganic, cultivarea căruia implică utilizarea de pesticide și alte substanțe chimice.

În lista produselor nocive nutriționistul a introdus și sarea, produsele din soia, care provoacă dezechilibru în organism, îndulcitorii artificiali care stimulează creșterea în greutate, și chiar apariția cancerului.

Cuvinte cheie:

sanatate , alimentatie , pericol

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1627
Populația:
1599 locuitori

Pruteni este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Valea Rusului, Pruteni, Cuzmenii Vechi și Drujineni. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Fălești și la 142 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1599 de oameni. Satul Pruteni a fost menționat documentar în anul 1627.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.