08 februarie 2019, 00:01 Sănătate views 18125
08 februarie 2019, 00:01 Sănătate views 18125

Ceaiul verde salvează inima

În revista American Society for Nutrition au fost publicate rezultatele analizei  care generalizează datele a 18 studii care au evaluat efectele pe termen lung ale ceaiului verde și negru pentru dezvoltarea de boli coronariene.

13 studii au evaluat relația dintre ceaiul negru și riscul de boală coronariană – acesta nu a fost identificat, și anume pentru grupurile cu cel mai mic consum de ceai negru pe zi și cel mai mare a fost același.

Pentru ceaiul verde a fost identificată o legătură semnificativă între consumul ridicat de ceai verde și un risc redus de boli coronariene. Creșterea consumului de ceai verde cu o ceașcă pe zi a fost asociată cu reducerea riscului cu 10 la sută. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că studiile de evaluare a relației dintre ceaiul verde și riscul de boli coronariene, a fost sprijinit financiar de către Asociația de ceai verde, ceea ce nu infirmă rezultatele, dar reclamă cercetări suplimentare.

Cuvinte cheie:

alimentatie , sanatate , bauturi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1928
Populația:
567 locuitori

Berezovca este un sat din cadrul comunei Calaraşovca, raionul Ocniţa. Satul Berezovca este situat la o distanţă de  30 km de oraşul Ocniţa şi la 259 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 567 de oameni. Satul Berezovca a fost întemeiat în anul 1928.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.