17 aprilie 2021, 14:00 Sănătate views 3005
Moldova va procura peste 2 milioane de doze de vaccin pe platforma COVAX
17 aprilie 2021, 14:00 Sănătate views 3005

Moldova va procura peste 2 milioane de doze de vaccin pe platforma COVAX

2.074.742 doze de vaccin urmează să fie procurate de autoritățile moldovenești prin intermediul mecanismului de cost-sharing al platformei COVAX.

Decizia a fost luată astăzi la ședința Comitetul național de coordonare a imunizării împotriva COVID-19, notează Noi.md.

Anterior, Ministerul Sănătății a remis către COVAX cererea prin care a solicitat acoperirea a 50% din populație cu doze de vaccin împotriva COVID-19, dintre care 20% oferite gratuit, iar 30% prin intermediul mecanismului de cost-sharing cu prețuri preferențiale acordate Republicii Moldova.

Totodată, s-a luat decizia de a fi achiziționate 100.000 doze de vaccin împotriva COVID-19 de tip CoronaVac (China), prin procedura de contractare directă.

Specialiștii au argumentat procurarea unei cantități mai reduse de vaccin CoronaVac, în contextul acoperirii populației cu vaccin în proporție de 50% prin intermediul platformei COVAX, recepționării mai multor loturi de vaccin drept donații, dar și negocierii continue cu producătorii de vaccin.

Totodată, membrii Comitetului au examinat opțiunea de a achiziționa o cantitate suplimentară de vaccin Sputnik V, adițional la cele 182.000 doze care urmează a fi recepționate cu titlu de donație.

În context, aceștia au decis solicitarea ofertei comerciale a producătorului de vaccin Sputnik V de la Fondul de Investiții Directe al Federației Ruse, pentru achizițonarea a 700.000 doze de vaccin Sputnik V.

Menționăm că, conform Planului Național de Imunizare anti-COVD-19, Republica Moldova își propune să atingă o acoperire de 70% a populației imunizate împotriva COVID-19.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

vaccin , coronavirus

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
2190 locuitori

Petrunea este un sat şi comună din raionul Glodeni. Petrunea este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Glodeni și la 167 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2190 de oameni. Satul Petrunea a fost înființat în anul 1921.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.