04 decembrie 2020, 16:30 Sănătate views 15244
04 decembrie 2020, 16:30 Sănătate views 15244

Mişcarea 30 de minute pe zi scade considerabil riscul de cancer la sîn


Foto: altaypost.ru 

Benefică pentru sănătate în general, activitatea fizică se dovedeşte deosebit de eficientă împotriva cancerului la sîn, s-a comunicat la o conferinţă europeană. Dacă femeile ar face mişcare 30 de minute pe zi, ar putea fi evitate multe asemenea îmbolnăviri, scrie Agerpres.

Nu este vorba de practicarea intensivă a vreunui sport. 'Orice este binevenit: mersul pe jos, pe bicicletă sau activitatea în gospodărie. Este suficientă mişcarea pentru obţinerea unui efect benefic în ceea ce priveşte prevenirea, sportul fiind doar o parte a activităţii fizice', arată Martine Duclos de la Institutul francez naţional de sănătate şi cercetare medicală.

Efectele activităţii fizice se observă atît în privinţa prevenirii, cît şi în ceea ce priveşte recidivele cancerului. Făcînd mişcare cel puţin 30 de minute cinci zile pe săptămînă, riscul de recidivă scade cu 34% la femeile care au fost deja tratate de cancer la sîn.

'Alimentaţia echilibrată şi activitatea fizică regulată constituie cei doi factori cîştigători. S-ar putea reduce astfel între un sfert şi o treime din cancere, 30% reprezentînd cazurile de cancer la sîn. Numai schimbînd modul de viaţă s-ar putea evita anual în Europa 1,2 milioane de cazuri de cancer la sîn', încheie Martine Duclos.

Cuvinte cheie:

sport , sanatate , boala

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Municipiu
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
23327 locuitori
Logo

Municipiul Comrat este capitala unităţii teritoriale autonome Găgăuzia din Republica Moldova. Amplasat în partea de sud a republicii, în valea rîului Ialpugul-Mare, municipiul Comrat este situat la o distanţă de 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia municipiului constituie 23327 locuitori. Data primei atestări documentare a oraşului Comrat este incertă. Localitatea a apărut la hotarul secolelor XVIII şi XIX, iar în 1819 autorităţile ruse colonizau  satul cu bulgari şi alte naţionalităţi venite de peste Dunăre.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.