Arată noutățile începînd cu...

eye 1244 Vizualizări

Sînt sau nu gata moldovenii să fie vaccinați contra COVID-19? (Video)


De ceva vreme, R. Moldova înregistrează practic zilnic peste o mie de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Spitalele sînt arhipline, iar autoritățile sînt în așteptarea unei „minuni” - un vaccin, prin care ar putea să „îmblînzească” temutul virus.

Pînă a fi informați oficial despre faptul că țara noastră a primit primul lot de vaccin, am vrut să vedem părerea oamenilor, care de mai bine de jumătate de an trăiesc cu frica-n sîn. Așa că am ieșit în stradă, întrebîndu-i direct pe oameni dacă ar fi de acord să se vaccineze și de unde și-ar dori să provină vaccinul.

Majoritatea oamenilor spun că nu se vor vaccina nici în ruptul capului, frică fiindu-le de efectele adverse ale vaccinului asupra sănătății. Totodată, unii spun că un vaccin bun ni l-ar putea oferi Federația Rusă, pe cînd alții declară că nu contează de unde va veni acesta, ci important este să fie unul bun.

„Eu nu cred că voi face imediat, voi aștepta să văd ce efecte adverse va avea vaccinul la ceilalți oameni. În viitor voi decide, acum cu siguranță nu vreau”, a declarat o intervievată.

„Eu sînt sceptică, aș aștepta să văd ce fac celelalte state. Eu nu aș fi deacord ca acest vaccin să fie obligatoriu sau să fie impuși copiii să se vaccineze, pentru că ei au altă imunitate”, a menționat o tînără întîlnită pe stradă.

„Nu credem în vaccin, nu credem că are sens. Este o minciună și de la el apar foarte multe neplăceri, nu aș risca cu viața copiilor”, a opinat o locuitoare a capitalei.

„Nu vreau, pentru că el nu e testat. Nu contează cine l-au făcut - rușii sau americanii- important să fie certificat”, a spus un alt intervievat.

 

Cuvinte cheie:

vaccin , coronavirus

Localităţile Moldovei şi diasporei

Todirești

Statut:
Sat
Prima atestare:
1627
Populația:
3400 locuitori

Todirești este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Todirești și Grăseni. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Ungheni și la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3400 de oameni. Satul Todirești a fost menționat documentar în anul 1627.

Citeşte mai departe