11 noiembrie 2020, 12:30 Sănătate views 2743
Vaccinarea în epoca coronavirusului: ”Există riscuri cu vaccinare și fără”
11 noiembrie 2020, 12:30 Sănătate views 2743

Vaccinarea în epoca coronavirusului: ”Există riscuri cu vaccinare și fără”

Pe fundalul dezvoltării pandemiei de coronavirus COVID-19, au început din nou discuțiile cu privire la necesitatea și posibilele consecințe ale vaccinării obligatorii-atît pentru copii, cît și pentru adulți.

Mulți specialiști susțin că imunizarea este cea mai reușită și mai eficientă măsură de menținere a sănătății publice utilizată astăzi, iar temerile celor care sînt împotriva vaccinării sînt cauzate de frica care este alimentată de mituri sau informații false distribuite pe internet și în societate.

În același timp, crește numărul susținătorilor abordării voluntare a vaccinării, care se bazează pe informații contradictorii cu privire la eficiența unor vaccinuri și la datele unor cercetări cu privire la riscurile semnificative în legătură cu efectele secundare și probabilele complicații. În opinia lor, aceasta ar trebui să fie decizia personală a părinților, nu o constrîngere din partea autorităților, însoțită de încălcarea dreptului constituțional la accesul la educație și alte restricții.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

vaccin , coronavirus

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1893
Populația:
705 locuitori

Vozneseni este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vozneseni, Troiţa și Troian. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Leova și la 70 de km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 705 oameni. Satul Vozneseni a fost menționat documentar în anul 1893.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.