Arată noutățile începînd cu...

eye 12491 Vizualizări

Cum să nu te îmbolnăvești în timpul iernii?

Foto: obolenck.ru 

Mulți oameni preferă metode de tratament non-tradiționale. Este posibil oare să reziști  valului de gripă fără medicamente?

Hipotermia, consumul de alimente reci și stresul – sînt o cale directă spre îmbolnăvire. Între timp, guturaiul, sinusitele, angina, faringita și bronșita, precum și alte „surprize” ale iernii pot fi evitate.

Dacă cineva din familie s-a îmbolnăvit, puneți în casă mai multe farfurioare cu usturoi tăiat mărunt. Sau puneți usturoiul tocat într-un ceainic opărit în prealabil cu uncrop, fără apă și timp de 5-10 minute  respirați vaporii.

Pentru prevenirea răcelii spălați cavitatea nazală cu sare de mare (1-1,5 linguriți la o cană de apă fiartă) sau extract de ceai verde.  De asemenea clătiți gîtul cu o soluție de sare de mare, extract de gălbenele și alte plante medicinale.

În caz de tuse puternică ajută infuzia de lemn dulce. Ca expectorant se folosesc și stafidele. O mînă de stafide se fierbe pînă infuzia capătă culoarea de ceai negru. Terapia nutrițională în cazul bolilor de plămîni crește proprietățile de protecție ale organismului, reduce inflamația. Supa fierbinte de pui, ceaiul de ghimbir, adăugarea unor condimente la bucate pot ajuta la tratarea bolii.

Utilizarea frecventă a antibioticelor duce la un cerc vicios: după ce organismul slăbit le administrează își pierde complet capacitatea de a lupta împotriva infecțiilor, și, în curînd din nou, va avea nevoie de antibiotice, dar deja mai puternice.

Cuvinte cheie:

iarna , virus , boala , sanatate

Localităţile Moldovei şi diasporei

Vadul lui Isac

Statut:
Sat
Prima atestare:
1672
Populația:
2950 locuitori

Vadul lui Isac este un sat şi comună din raionul Cahul. Vadul lui Isac este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Cahul și la 183 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2950 de oameni. Satul Vadul lui Isac a fost menționat documentar în anul 1672.

Citeşte mai departe