30 august 2020, 09:30 Sănătate views 4000
Cum să te înscrii la testul privat COVID-19 și cum să te pregătești pentru el
30 august 2020, 09:30 Sănătate views 4000

Cum să te înscrii la testul privat COVID-19 și cum să te pregătești pentru el

Internauții împărtășesc informații despre cum te poți înscrie la testul COVID-19 în Moldova, ce nu trebuie să faci înainte de testare și cum se desfășoară procesul în sine.

După cum a relatat portalului Noi.md unul dintre chișinăuienii care a făcut testarea, el a ales clinica pentru efectuarea testului la COVID-19 printr-o căutare pe Google, care i-a oferit o anumită listă de clinici. Apoi, analizînd fiecare dintre site-uri, el a ales-o pe cea mai aproape de casă. Totodată, unele site-uri ale clinicilor moldovenești nu funcționează, altele fac programări doar în una sau în cîteva filiale.

Următorul punct important: poți face testul doar dacă te-ai programat în prealabil. Acest lucru se face pentru a nu exista aglomerație la clinică. Cu toate acestea, să suni pentru a te înregistra este ireal. În timpul zilei, nimeni nu răspunde la telefon, nici nu la telefonul mobil, nici la telefonul fix.

Confruntîndu-se cu o astfel de situație, eroul istoriei noastre a scris pe pagina clinicii din rețelele sociale despre incapacitatea de a se înscrie, deoarece nu răspunde nimeni la telefon. I s-a răspuns că acest lucru se datorează faptului că liniile sînt supraîncărcate și l-au înregistrat prin rețelele de socializare, cerîndu-i să indice datele din pașaport și locul de reședință, au stabilit data și l-au întrebat în ce limbă să elibereze rezultatul.

Cu toate acestea, mare i-a fost surpriza naratorului nostru, cînd în ziua stabilită X, venind la testare la ora indicată, el a văzut o coadă de vreo 20 de persoane. Și asta pentru un test destul de scump! Și toți aveau programare la analiză.

În același timp, nu putem vorbi despre respectarea unei distanțe sociale. Ea a dispărut. Asistenta chemă după listă. Și în timp ce ea strigă numele și prenumele, toată lumea se adună și ascultă. Bine că măcar toți purtau măști. Drept că nu le purtau corect, dar măcar le aveau.

În timp ce aștepta, o asistentă a recunoscut că înregistrează la aceeași oră cîte 2-3 persoane. După ce a așteptat o jumătate de oră, eroul istoriei noastre în sfîrșit a intrat. În clădire se permite intrarea a două persoane. În interior erau puțini oameni și se respecta distanța. Mulțumesc și pentru asta!

Apoi, te apropii de o fereastră și acolo se cere pașaportul și datele medicului de familie, precum și să semnați un documentul, ATENȚIE! despre faptul că ești familiarizat cu regulile testării! Deși nimeni nu ne-a avertizat sau vorbit despre ele.

Regulile sînt următoarele: nu trebuie să bei, să mănînci și să fumezi cu 3 ore înainte de efectuarea analizei.

Analiza însăși decurge repede. 2-3 minute. De la intrarea în încăpere, perfectarea documentelor, achitarea și analiza în sine îți ia maximum 10 minute. Sperăm că aceste informații vor fi utile tuturor doritorilor de a face testul COVID-19 și le va fi mai ușor să treacă peste toate etapele acestei proceduri.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

test , coronavirus

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1545
Populația:
1015 locuitori

Păuleşti este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Păuleşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Călărași și la 54 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1015 oameni. Satul Păulești a fost menționat documentar în anul 1545.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.