Arată noutățile începînd cu...

eye 6823 Vizualizări

Băuturile carbogazoase cresc riscul de atac cerebral cu 83%

Consumul frecvent de băuturi carbogazoase cu zahăr creşte cu 83% riscul femeilor de a face un atac cerebral ischemic (cauzat de blocarea unui vas sangvin), arată un studiu realizat de Jurnalul American de Nutriţie şi citat de Huffington Post.

Studiul, desfăşurat în Japonia, s-a întins pe nu mai puţin de 19 ani, între 1990 şi 2008. La cercetare au participat 39.768 de bărbaţi şi femei, dintre care 453 au avut probleme ischemice la inimă, iar 1.922 au suferit un atac cerebral ischemic.

Acesta este cel de-al doilea studiu publicat în 2012 care face legătura între consumul de băuturi carbogazoase şi problemele cardiace sau cerebrale.

“Concluzia e logică: băuturile carbogazoase cresc riscul de obezitate şi diabet, deci cresc şi riscul de probleme cardiovasculare”, a explicat Adam Bernstein, unul dintre doctorii implicaţi în studiu.

Cuvinte cheie:

alimentatie , sanatate , boala

Localităţile Moldovei şi diasporei

Andruşul de Sus

Statut:
Sat
Prima atestare:
1459
Populația:
1769 locuitori

Andruşul de Sus este un sat şi comună din raionul Cahul. Andruşul de Sus este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Cahul și la 178 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1769 de oameni. Satul Andruşul de Sus a fost menționat documentar în anul 1459.

Citeşte mai departe