Arată noutățile începînd cu...

eye 588 Vizualizări

Dumbrăveanu, despre starea de sănătate a moldovenilor infectați cu COVID-19


La ziua de astăzi, avem 125 de cazuri de infecție confirmate cu COVID-19, fiind ivestigate, în total, 1011 persoane.

Anunțul a fost făcut de ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, potrivit căreia din numărul total de cazuri, 45 sînt de import, iar 80 cu transmitere locală.

La spitalul „Toma Ciorba, rămîn internați 107 pacienți. 17 sînt stare gravă, 78 gravitate medie, iar 12 - stare satisfăcatoate.

La Spitalul Municipal nr.1 de copii, sînt internați 8 copii și 2 părinți. Starea a patru persoane este de gravitate medie, iar alte 6 persoane sînt într-o stare satisfăcătoare.

La Spitalul Clinic Republican, o persoană se află într-o stare medie ușoară, pe cînd alți trei - într-o evoluție gravă.

La Spitalul Emilian Coțaga, se află o mamă infectată cu COVID-19, care asigură îngrijirea unui copil, starea ei fiind însă una emdie. În privința copilului, au fost efectuate două teste de depistare a Coronavirusului, ambele ieșind negative.

Potrivit Vioricăi Dumbrăveanu, în ultimele 24 de ore, 1225 de persoane au apelat la 112. Dintre aceștia, 109 persoane sînt suspecte.

În total, în prezent, rămîn a fi suspecte 116 cazuri.

Cuvinte cheie:

sanatate , coronavirus

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ruseştii Vechi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1524
Populația:
340 locuitori

Ruseştii Vechi este un sat din cadrul comunei Ruseştii Noi, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Ialoveni și la 29 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 340 de oameni. Satul Ruseştii Vechi a fost menționat documentar în anul 1524.

Citeşte mai departe