27 februarie 2020, 17:00 Sănătate views 2066
Opinie:
27 februarie 2020, 17:00 Sănătate views 2066

Opinie: "Nu trebuie să panicați cu privire la coronavirus" (Video)

Populația nu trebuie să se panicheze în legătură cu coronavirusul chinezesc, deoarece în focarul său nu este, de fapt, nimic strașnic.

Declarația aparține antrenorului de fitness Andrei Bukrey din Letonia, care a vizitat orașul chinez Wuhan, de unde a început să se răspîndească coronavirusul, a trecut prin carantină și a hotărît să avertizeze cetățenii împotriva panicii premature.

„Sînt bolnav de coronavirus" - cu această afirmație, letonul și-a început videoclipul, publicat pe pagina sa de Facebook, aratînd un document medical cu analizele care confirmă diagnosticul. Dar în continuare tînărul spune că există aproximativ patruzeci de variații ale acestei boli, iar el a fost diagnosticat cu „coronavirus obișnuit, care este răspîndit în toată lumea".

Andrei Bukrey a explicat că și în Letonia, la fel ca în alte țări, cu coronavirusul obișnuit s-a infectat, probabil, fiecare a zecea persoană. Și în testele sale medicale este confirmat faptul că a avut coronavirus, dar nu chinezesc. Mai mult, analiza a fost chiar trimisă în Olanda pentru a clarifica, iar răspunsul a venit, de asemenea, negativ.

Apoi Bukrey explică de ce a înregistrat acest videoclip cu titulul "Adevărul despre coronavirus", dacă de acel coronavirus chinezesc el nu s-a îmbolnăvit.

"M-am întors din China. Sînt singurul locuitor din Letonia care a fost în acest oraș Wuhan. Și ca un cetățean de bună credință, am hotărît să mă verific. Am fost pus într-un salon izolat timp de cinci zile. Se crede că perioada de incubație a acestei boli este de 14 zile. Dar eu pînă la aceasta petrecusem deja nouă zile în Letonia. Și acum au trecut 14 zile și nu am nici un fel de simptome, nici tuse, nici febră, nici nas înfundat", a declarat tînărul.

Andrei a menționat că, în timp ce se afla în carantină, a hotărît să nu spună nimănui despre aceasta, pentru a evita excesul de agitație și panică. Coronavirusul este o infecție obișnuită, un virus obișnuit, la fel ca gripa, spune el. De la coronavirus mor, în principal, oameni care au peste 60 de ani, care au boli cronice, cancer, diabet sau altele.

"Dacă sînteți o persoană sănătoasă și plină de viață, există o probabilitate foarte, foarte scăzută că vă veți îmbolnăvi și, Doamne ferește, veți muri", a menționat Andrei Bukrey.

El i-a îndemnat pe toți să nu mai facă panică și să se uite mai puțin la știri.

"Doctorii înșiși spun că nu este un fleac, pentru că nu este nimic strașnic, de fapt, în acest focar de coronavirus chinezesc. În lumea noastră există mereu unele virusuri: gripa porcină, gripa aviară, virusul Ebola. Ele toate există în continuare, numai despre asta se vorbește mai puțin. Nu mai există acel focar. Acest nou coronavirus a apărut în China. Pur și simplu a apărut un focar, mulți oameni s-au îmbolnăvit. Pentru a nu-l răspîndi în întreaga lume, au început să facă blocade, nu permit oamenilor să iasă din țară sau oraș. Dar nu e absolut nimic în neregulă cu asta. În orașul Wuhan trăiesc 11 milioane de oameni, iar dacă au murit cîteva sute de oameni, atunci aceste cifre nu vorbesc despre nimic. La noi din alte motive mor mai mulți", a menționat Andrei Bukrey.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

coronavirus , panică

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1431-1433
Populația:
803 locuitori

Tuzara este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Novaci, Tuzara și Seliştea Nouă. Localitatea se află la distanța de 1 km de orașul Călărași și la 54 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 803 oameni. Satul Tuzara a fost menționat documentar în anul 1431-1433.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.