24 februarie 2020, 16:30 Sănătate views 3736
Cod galben de alertă națională privind coronavirusul în R.Moldova
24 februarie 2020, 16:30 Sănătate views 3736

Cod galben de alertă națională privind coronavirusul în R.Moldova

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a instituit cod galben de alertă la nivel național în legătură cu epidemia de coronavirus.

O declarație în acest sens a fost făcută de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu în cadrul ședinței Comisiei pentru Sănătate Publică, transmite Noi.md cu referire la jurnal.md.

Autoritățile au dat asigurări că toate instituțiile medicale sînt asigurate cu medicamente și echipamente de protecție.

Totodată, la solicitarea Poliției de Frontieră, pe Aeroportul Internațional Chișinău a fost instalat un termoscaner, unde fiecare călător este supus termometriei pentru a identifica persoanele care reprezintă risc de infectare.

Persoanele care revin în țară și care prezintă simptomatica bolii, sînt îndemnate să contacteze de urgență Agenția Națională de Sănătate Publică la tel.: 080012300.

Sursa: jurnal.tv

Cuvinte cheie:

Cod Galben , coronavirus , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1642
Populația:
138 locuitori

Boroseni este un sat în componenţa comunei Elizavetovca, raionul Donduşeni. Suprafaţa satului este de 5 km pătraţi. Satul Boroseni este situat la o distanţă de 15 km de oraşul Donduşeni şi la 224 km de Chișinău.  Populaţia satului constituie 138 de oameni. Prima menţiune documentară a satului Boroseni datează din 7 aprilie 1642.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.