Arată noutățile începînd cu...

eye 8720 Vizualizări

TOP 10: alimente care nu trebuie consumate înainte de somn

Nu orice produse consumate înainte de somn duc la obezitate. Dar există produse a care nu sînt recomandate înainte de somn.

Carnea de vită
Carnea roșie este îndelung digerată și activitatea stomacului nu vă va lasa să dormiți. Carnea roșie conține, de asemenea, un aminoacid numit tirozina, care stimuleaza activitatea creierului.

Înghețată
Înghețata și alte deserturi dulci determină o creștere bruscă a zahărului din sînge, și apoi o scădere bruscă. Ciocolata și cafeaua, care adesea intră în compoziția înghețatei, conțin cafeină, care excită sistemul nervos.

Cereale cu zahăr
Cerealele sînt considerate foarte bune pentru micul dejun.  Uneori, ele conțin mai mult zahăr decît bomboanele. Dacă vreți să mîncați cereale pe noapte, alegeți-le pe cele cu fibre și fără zahăr. Un amestec de carbohidrați și fibre vă va ajuta să adormiți.

Chips-uri și salsa
Alimentele condimentate stimulaează simțurile noastre. Salsa si chips-urile pot provoca arsuri la stomac.

Pîine cu usturoi
Usturoiul, la fel ca alte alimente condimentate, conține compuși chimici care provoaca arsuri la stomac. De aceea, pentru a evita indigestia și respirația mirositoare, nu mîncați usturoi pe noapte.

Cola dietetică
Colsa dietetică conține o mulțime de zahăr și cofeină, care nu este propice pentru somnul sănătos. În plus, studiile arată că persoanele care beau cel puțin două cutii pe zi, cîntărește mai mult decît cei care nu o consumă.

Supa
Supele conservate sînt bogate în conservanți și multă sare, chiar dacă acestea sînt marcate cu  "conținut redus de sare". Sarea dehidratează organismul și crește temperatura corpului, astfel încît noaptea vă puteți trezi însetat.

Paste
Pastele conțin carbohidrați și amidon care ridică nivelul de zahăr din sînge, afectînd somnul. Dacă adăugați la acestea unt, brînză sau sos gras - și aveți o noapte de nesomn!

Pizza
Ca și pastele, pizza este un aliment foarte greu, care determină stomacul să lucreze o lungă perioadă de timp. Sosul de roșii și grăsimile provoacă  arsuri la stomac, care vă vor chinui toată noaptea.

Salată de fructe
Dacă credeți că salata de fructe pe noapte este inofensivă, veți fi surprins să aflați că nu este așa. Unele fructe, cum ar fi pepenele verde, afinele și citricele sînt diuretice. Unele legume, cum ar fi țelina, ceapa, sparanghelul, vinetele pot avea același efect, astfel încît utilizarea lor înainte de somn perturbă somnul.

Cuvinte cheie:

alimentatie , somn , sanatate

Localităţile Moldovei şi diasporei

Romăneşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1813
Populația:
1408 locuitori

Romăneşti este un sat şi comună din raionul Străşeni. Romăneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Strășeni și la 38 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1408 oameni. Satul Romănești a fost menționat documentar în anul 1813.

Citeşte mai departe