16 august 2019, 17:30 Sănătate views 3497
Robert De Niro a propus 100.000 USD pentru dovada siguranței vaccinurilor (Video)
16 august 2019, 17:30 Sănătate views 3497

Robert De Niro a propus 100.000 USD pentru dovada siguranței vaccinurilor (Video)

Cunoscutul artist american Robert De Niro a susținut o conferință de presă în colaborare cu figura publică americană Robert Kennedy Francis și a oferit un premiu în bani pentru cel care poate oferi dovezi că vaccinurile sînt inofensive.

Robert De Niro, actorul celebru care a jucat în The Godfather, este implicat în mișcarea antivaccinare. Cei doi activiști sînt gata să plătească o sută de mii de dolari ca premiu pentru probe. Artistul consideră că mercurul din vaccinuri este toxic și poate provoca autism la copii. Guvernul, spune el, protejează femeile însărcinate de peștele contaminat cu mercur, dar în același timp sprijină injecțiile cu vaccinuri care conțin mercur, care sînt administrate femeilor însărcinate și copiilor prin injectare. La rîndul său, Kennedy a insistat ca guvernul să dezvăluie adevărul despre pericolele vaccinurilor, care, în opinia sa, sînt ascunse de oameni.

De Niro s-a alăturat mișcării anti-vaccinare după ce fiul său s-a îmbolnăvit după vaccinare. Artistul consideră că motivul a fost conservantul Thiomersal conținînd mercur, care este utilizat la prepararea vaccinurilor. Cu toate acestea, FDA nu crede că Thiomersal este periculos pentru sănătate și că există o legătură între utilizarea sa în prepararea vaccinului și autismul la copii.

Interesul public pentru complicațiile post-vaccin în Statele Unite s-a intensificat în urma declarațiilor președintelui nou ales Trump despre necesitatea unei investigații privind complicațiile legate de vaccin.

Kennedy este autorul articolului „Deadly Immunity" („Imunitate mortală"), în care susține că Thiomersal provoacă complicații, deși se crede că nu există dovezi în acest sens. În 2016, De Niro a lansat filmul „Vaxxed", dedicat discuţiilor despre complicațiile vaccinării. „Ca părinte al cărui copil suferă de autism, mă preocupă, vreau să aflu adevărul, spune el, nu sînt împotriva vaccinurilor. Vreau ca vaccinurile să fie inofensive". La remarca precum că există o mulțime de dovezi științifice conform cărora vaccinurile nu provoacă autism, De Niro a răspuns că toată lumea ar trebui să privească filmul său și să-şi facă propriile concluzii.

El nu îndeamnă societatea să se opună vaccinurilor. Este vorba despre modul în care sînt testate vaccinurile și despre modul în care informațiile sînt distribuite oamenilor obișnuiți, în special, cetățenilor americani.

Putem spune că în film, datele cercetărilor ar fi putut arăta şi ele nişte cifre incorecte, nu știm și poate nu vom ști niciodată cît de adevărate sînt cifrele prezentate aici, dar o serie de momente, în opinia mea, sînt foarte, foarte interesante:

1. Vaccinurile nu sînt medicamente. Pentru a lansa vaccinul în circulație, nu este necesară o testare oarbă dublă (atunci cînd există 2 grupuri de control: unul primeşte medicamentul, altul primeşte placebo, iar cei care dau și monitorizează rezultatele nu știu ce dau, doar moderatorii testului știu cine a primit medicamentul real). În general, cerințele pentru vaccinuri sînt mai modeste decît pentru medicamente, deoarece fac parte dintr-o altă categorie de „produse pentru sănătate";

2. În ciuda faptului că autismul îşi creşte prezenţa la nivel mondial (în Statele Unite, în 2014, peste 1 milion de copii au fost diagnosticați cu TSA) și că sînt suspectate vaccinurile, testul comparativ „vaccinat împotriva nevaccinatului" nu s-a efectuat şi nici nu se preconizează a fi efectuat (există o cronică documentară în care acest lucru este declarat direct. Acest dialog a găsit un răspuns uriaș pe Internet, dar nu a fost mediatizat deloc în presă). Adică mass-media sugerează că nu există nicio conexiune, doar pe baza faptului că nu există nicio confirmare a acestui fapt;

În același timp, panica datorată rujeolei începe în acelaşi an 2014, în SUA, cu circa 650 de cazuri. Este vina părinţilor oponenţi ai vaccinurilor, de aceea este discutată în mod serios posibilitatea de a interzice părinţilor să refuze vaccinarea, de a interzice şcolarizarea copiilor nevaccinaţi și alte interdicţii. 3. Vaccinurile cu o componentă au fost interzise în mod special / au fost create bariere pentru utilizarea lor atunci cînd, după publicarea rezultatelor cercetărilor privind vaccinul împotriva rujeolei-rubeolei-parotiditei, s-a declanşat un scandal și oamenii au început să revină masiv la ele. Adică părinților li s-a refuzat alegerea vaccinului, explicîndu-le că ei „împiedică implementarea programului de vaccinare de stat cu ajutorul unui vaccin triplu". Există o alternativă mai sigură, dar nu este atît de profitabilă?

După vizionarea filmului, apar întrebări precum:

Dacă în Statele Unite, cu controlul lor aparent strict (spre deosebire de al nostru) referitor la respectarea legilor și a drepturilor cetățenilor, oamenii sînt atît de manipulați, atunci ce se întîmplă în țara noastră? Iar credința în vaccinurile de import, mai „curate" ajunge acum să fie cam subminată...

Sursa: ecology.md

Cuvinte cheie:

vaccin , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1856
Populația:
11192 locuitori

Basarabeasca este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Basarabeasca. Amplasat în lunca rîului Cogîlnic şi Larga e situat la 101 km de Chișinău şi este un important nod feroviar în sud-estul republicii. Conform datelor recensămîntului din 2004, populaţia oraşului Basarabeasca constituie 11 192 locuitori. Localiatea Basarabeasca a fost înfiinţată în anul 1856 de către autorităţile Imperiului Rus, ca colonie evreiască, cu denumirea Romanovca.  

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.