Arată noutățile începînd cu...

eye 21704 Vizualizări

Tații transmit prin ereditate nu numai genele

Maternitatea începe ca un proces fizic, și se termină ca unul politic. Mama crează acel mediu inițial, în care crește viitorul om. Dar și tații modelează viitorii copii, nu numai împrumutîndu-le gene. Faptul este că, indiferent de genele tatălui, toate deciziile, toate stările corpului și sufletului lui retrăite în timpul vieții, de asemenea, vor avea un impact asupra copiilor, scrie New York Times.

Medicii au obosit să spună că fumatul, alcoolul și drogurile condiționează scăderea calității spermei. În plus, starea de sănătate a viitorilor copii este influențată  de cît de mult mănînci, ce toxine acumulezi, ce traume suporți, probleme și dezamăgiri. În cele din urmă, are importanță și vîrsta bărbatului la momentul conceperii. În fine, toată experiența noastră de viață lasă amprenta asupra copiilor. Cel mai uimitor este faptul că acest lucru poate trece și asupra nepoților.

Aceasta este epigenetica, o formă de ereditate care modifică într-un fel genetica - de exemplu, decide care genă să o activeze sau dezactiveze.

În ultimul deceniu studiul eredității epigenetice a devenit deosebit de popular. Se pare că epigenetica joacă un rol în dezvoltarea temperamentului uman, formei corpului, susceptibilității la boli. Sînt  identificați trei factori: ceea ceprimim în interior (mîncare, băutură, aer, toxine), ceea ce simțim (experiență emoțională, traume fizice) și cît timp trăim.

Cuvinte cheie:

ADN , barbați , copii

Comentarii

 (1)
  • #1 xiaojun
    Acest mesaj a fost şters de către moderator!

Localităţile Moldovei şi diasporei

Colicăuţi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1575
Populația:
2486 locuitori

Colicăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Colicăuţi şi Trestieni. Suprafaţa totală a localităţilor din cadrul comunei alcătuieşte aproximativ 3.70 kilometri pătraţi. Satul Colicăuţi este situat la o distanţă de 7 km de  orașul Briceni. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2486 de oameni. Prima atestare documentară a satului Colicăuţi din âinutul Hotin datează din iulie 1575. În vechime satul s-a numit Culiceni.

Citeşte mai departe