Arată noutățile începînd cu...

eye 22386 Vizualizări

Tații transmit prin ereditate nu numai genele

Maternitatea începe ca un proces fizic, și se termină ca unul politic. Mama crează acel mediu inițial, în care crește viitorul om. Dar și tații modelează viitorii copii, nu numai împrumutîndu-le gene. Faptul este că, indiferent de genele tatălui, toate deciziile, toate stările corpului și sufletului lui retrăite în timpul vieții, de asemenea, vor avea un impact asupra copiilor, scrie New York Times.

Medicii au obosit să spună că fumatul, alcoolul și drogurile condiționează scăderea calității spermei. În plus, starea de sănătate a viitorilor copii este influențată  de cît de mult mănînci, ce toxine acumulezi, ce traume suporți, probleme și dezamăgiri. În cele din urmă, are importanță și vîrsta bărbatului la momentul conceperii. În fine, toată experiența noastră de viață lasă amprenta asupra copiilor. Cel mai uimitor este faptul că acest lucru poate trece și asupra nepoților.

Aceasta este epigenetica, o formă de ereditate care modifică într-un fel genetica - de exemplu, decide care genă să o activeze sau dezactiveze.

În ultimul deceniu studiul eredității epigenetice a devenit deosebit de popular. Se pare că epigenetica joacă un rol în dezvoltarea temperamentului uman, formei corpului, susceptibilității la boli. Sînt  identificați trei factori: ceea ceprimim în interior (mîncare, băutură, aer, toxine), ceea ce simțim (experiență emoțională, traume fizice) și cît timp trăim.

Cuvinte cheie:

ADN , barbați , copii

Comentarii

 (1)
  • #1 xiaojun
    Acest mesaj a fost şters de către moderator!

Localităţile Moldovei şi diasporei

Echimăuţi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
2247 locuitori

Echimăuţi este un sat şi comună din raionul Rezina. Echimăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Echimăuți este situat la o distanță de 17 km de orașul Rezina și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2247 de oameni. Satul Echimăuţi este menționat documentar la 24 ianuarie 1495.

Citeşte mai departe