Arată noutățile începînd cu...

eye 1105 Vizualizări

Vitaminele pe care trebuie să le consume femeile după 30 de ani


Potrivit unui studiu publicat de Dessau Medical Center, Germania, femeile ar trebui să consume colagen începînd cu vîrsta de 30 de ani, ca să întîrzie îmbătrînirea.

Iată cele mai importante vitamine de care are nevoie o femeie după vîrsta de 30 de ani.

Calciu

Acesta se găsește în susan, smochine uscate, naut, migdale, măcriș.

Vitamina B12

Această vitamină îmbunătățește circulația sîngelui și previne anemia. Se găseste in broccoli, sparanghel, varză fermentată.

Vitamina D

Ajută la o absorbție mai bună a substanțelor nutritive esențiale și este asociată cu creșterea densității osoase. Se gaseste în tofu, suc de portocale, ciuperci, lapte de soia, cereale.

Omega 3

Reglează nivelurile de colesterol din sînge și întîrzie îmbătrînirea prin eliminarea radicalilor liberi. Se găsește în migdale, nuci, arahide, avocado, floarea-soarelui, chia, salată verde, spanac, ovăz.

Magneziu

Reduce nivelul de glucoză din sînge. Protejează de asemenea sănătatea rinichilor. Se gaseste în linte, porumb, alune de pădure, fistic, stafide, prune uscate.

Cuvinte cheie:

vitamine , femei , sanatate

Localităţile Moldovei şi diasporei

Mereni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1475
Populația:
6174 locuitori

Mereni este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Petrovca și Mereni. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Anenii Noi și la 20 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 6174 de oameni. Satul Mereni a fost menționat documentar în anul 1475.

Citeşte mai departe