Arată noutățile începînd cu...

eye 15066 Vizualizări

Cele mai murdare locuri din casa ta


Foto: vkurse.ua 

Curățenia este sfîntă, mai ales cînd este vorba despre casa ta. Poți asigura sănătatea și siguranța familiei tale, dacă păstrezi o igienă bună în locuință.

Totuși, există cîteva locuri în care mizeria și microbii se strîng mai repede decît oriunde în altă parte și este esențial să știți despre care este vorba, scrie WomanHit.

Frigiderul

Frigiderul se află in topul zece al celor mai murdare obiecte din casă. Ideal ar fi ca acesta să fie curățat la interior în fiecare săptămînă. Alveolele pentru ouă, cutia de fructe și zarzavaturi, rafturile, au pe ele colecții întregi de microbi. Temperatura scăzută nu ucide bacteriile. Ideale sînt figiderele cu filtru de argint, care mențin o atmosferă curată în frigider dar, chiar și așa, nu pot distruge culturile de microbi. Este bine să îl cureți temeinic măcar o dată pe lună, cu soluții speciale, iar cutia de zarzavat - în fiecare săptămînă.

Tastatura, mouse-ul, pad-ul

Pe tastatura ta se pot găsi cu 200 de specii de bacterii mai multe decît pe un vas de WC. Mouse-ul, la fel, este o colectie demnă de filmele de groază. Prepară o soluție pe bază de alcool medicinal (o parte alcool, două părți apă) sau un produs similar din comerț, cu pulverizator, și curăță temeinic, toate elementele calculatorului. Ideal ar fi să faci asta în fiecare zi, dar este obligatoriu s-o faci măcar săptămînal. Pad-ul trebuie schimbat la trei-patru luni, iar ecranul monitorului trebuie curățat în fiecare săptămînă.  

Mașina de spălat

Mașina de spălat este o generoasă colecție de microbi. Unul din motive este acela că folosim din ce în ce mai des la spălatul rufelor, apa rece. Ideal este ca rufele să fie spălate cu apă caldă, la minim 60 de grade. Cearșafurile, hainele copiilor, prosoapele de bucatarie și de baie se spală doar cu apă caldă. Curăță bine sertarul, sistemul de control al scurgerii, hubloul pe exterior și pliul interior al garniturii de la uță. Acolo este o adevărată crescătorie de bacterii și microbi. Lăsați hubloul deschis pentru a aerisi interiorul mașinii de spălat.

Portofelul

Portofelul este o casă confortabilă pentru bacterii. Banii sînt preferații noștri, însă sînt extrem de murdari. La propriu. Trecînd prin mîinile tuturor, cantitatea de microbi care se află pe ei este enormă. Singurul sfat privind igiena este să te speli pe mîini după ce folosești banii și să dezinfectezi portofelul pe interior.

Cuvinte cheie:

sanatate , bacterie , igiena

Localităţile Moldovei şi diasporei

Hîrbovăţ

Statut:
Sat
Prima atestare:
1774
Populația:
5447 locuitori

Hîrbovăţ este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Hîrbovăţ este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 12 km de orașul Anenii Noi și la 44 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 5447 de oameni. Satul Hîrbovăț este menționat documentar în anul 1764.

Citeşte mai departe