Arată noutățile începînd cu...

eye 10670 Vizualizări

Cum să eviți intoxicația în țările exotice


Foto: ediet.ru

Ajungînd într-o altă ţară, în special una exotică, este bine să alegeți restaurante şi cafenele, care nu au o faimă „rea”. Nu ar fi de prisos să întrebaţi la recepţie la hotel despre locurile recomandate de alimentație. Cu toate acestea, nimeni nu este asigurat de careva probleme. Prin urmare, este mai bine să aveți cărbune activ (dacă este necesar se iau 20 de pastile concomitent), iar pentru a compensa deshidratarea (în caz de diaree)  apă alcalină - mai bine apă minerală carbogazoasă cîte puțin.

De asemenea, este recomandat să aveți  cu sine enzime şi smectite octaedrice, care elimină toxinele. Preparatele antidiareice cu efect rapid nu se recomandă, în caz contrar, toxinele nu vor fi eliminate din organism şi se vor acumula amplificînd simptomele de intoxicare.

Nu se recomandă consumul de alcool pe caniculă.

 

Sursa: sobesednik.ru

Cuvinte cheie:

intoxicatie , turism , alimentatie

Localităţile Moldovei şi diasporei

Sărata Nouă

Statut:
Sat
Prima atestare:
1847
Populația:
843 locuitori

Sărata Nouă este un sat din cadrul comunei Sărata Veche, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Fălești și la 116 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 843 de oameni. Satul Sărata Nouă a fost menționat documentar în anul 1847.

Citeşte mai departe