Arată noutățile începînd cu...

eye 10501 Vizualizări

Cum să eviți intoxicația în țările exotice


Foto: ediet.ru

Ajungînd într-o altă ţară, în special una exotică, este bine să alegeți restaurante şi cafenele, care nu au o faimă „rea”. Nu ar fi de prisos să întrebaţi la recepţie la hotel despre locurile recomandate de alimentație. Cu toate acestea, nimeni nu este asigurat de careva probleme. Prin urmare, este mai bine să aveți cărbune activ (dacă este necesar se iau 20 de pastile concomitent), iar pentru a compensa deshidratarea (în caz de diaree)  apă alcalină - mai bine apă minerală carbogazoasă cîte puțin.

De asemenea, este recomandat să aveți  cu sine enzime şi smectite octaedrice, care elimină toxinele. Preparatele antidiareice cu efect rapid nu se recomandă, în caz contrar, toxinele nu vor fi eliminate din organism şi se vor acumula amplificînd simptomele de intoxicare.

Nu se recomandă consumul de alcool pe caniculă.

 

Sursa: sobesednik.ru

Cuvinte cheie:

intoxicatie , turism , alimentatie

Localităţile Moldovei şi diasporei

Rubleniţa

Statut:
Sat
Prima atestare:
1657
Populația:
3781 locuitori

Rubleniţa este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Rubleniţa și Rubleniţa Nouă. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Soroca și la 162 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3781 de oameni. Satul Rubleniţa a fost menționat documentar în anul 1657.

Citeşte mai departe