08 iunie 2020, 11:00 Sănătate views 18994
08 iunie 2020, 11:00 Sănătate views 18994

Alergia: cine are are mai multe şanse de a se îmbolnăvi

Ce este alergia știe toată lumea. Ceea ce numim noi în mod obișnuit "alergie" reprezintă de fapt două grupuri diferite de boli: alergice şi pseudo-alergice.

Alergia şi pseudoalergia se dezvoltă diferit, dar etapele lor finale sînt similare. Deaceea și simptomele, în ambele cazuri, sînt identice - strănut, lăcrimarea ochilor, nasul înfundat, edeme, mîncărimi, erupţii cutanate, etc. Chiar şi la o persoană sănătoasă o reacţie alergică poate să apară în orice moment. Sarcina alergică asupra organismului creşte zi de zi, iar capacitatea organismului de a-i face faţă - se reduce. Cauzele sînt multiple: apariţia de alergeni industriali noi, poluarea mediului, ritmul vieții etc.

Dacă vom evolua sarcina noastră alergică cotidiană, acesta va fi considerabilă. Noi purtăm haine confortabile și practice din materiale sintetice, tratate cu coloranţi chimici. Utilizăm în mod activ detergenţi şi alte produse de curăţare de uz casnic. În orice moment al anului, consumăm fructe proaspete şi legume cultivate cu pesticide. Respirăm aer poluat de gazele de eşapament şi de deşeurile producţiei chimice. Multe produse de pe masa noastră conţin în abundenţă aditivi alimentari – conservanți, coloranți, arome ...

Bolile alergice sînt de periculoase din cauza imprevizibilității lor. Uneori, drumul de la urticărie la dermatita atopică este foarte scurt. A evita contactul cu toți alergenii potenţiali nu este real, dar a controla sarcina alergică asupra organismului este posibil.

1. Cînd cumpărați produse cosmetice și produse chimice de uz casnic studiați prealabil compoziţia chimică. Riscul unei reacții alergice  este amplificat de propilen glicol, formaldehidă, parafenilendiamină, dibutilftalat, acrilat de metil, nitrat de celuloză.

2. Alegeți alimente cu cantitate minimă deconservanţi, coloranţi artificiali, arome şi aditivi alimentari.

3. Dacă doriţi în loc de mîncare obișnuită curiozităţi exotice, amintiţi-vă regula simplă: la o masă – un singur fel de mîncare nou. Mai mult decît atît, porțiile trebuie să fie mici.

 

Sursa: topnews.ru

Cuvinte cheie:

alergie , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1711
Populația:
2712 locuitori

Speia este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Grigoriopol și la 80 km de Chișinău. Populaţia satului Speia alcătuia 2712 oameni în anul 2012. Satul Speia a fost menționat documentar în anul 1711.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.