22 aprilie 2023, 11:30 Sănătate views 49777
22 aprilie 2023, 11:30 Sănătate views 49777

Nutriționiștii: 3 alimente care nu trebuie consumate


Foto: slabesteusor.info 

Alimentele fără grăsimi sau parțial degresate

Sînt foarte tentante din punct de vedere caloric, însă pentru nutriționiști acestea sînt niște mancăruri care nu-și au sensul. Cel mai bun exemplu pe care îl dau aceștia este untul de arahide fără grăsimi. Produsul original este mult mai sănătos, întrucît arahidele au grăsimi sănătoase (monosaturate), care sînt înlăturate și înlocuite cu zahăr. Sfatul nutriționiștilor? Nu alege niciodată alimentele modificate în vreun fel.

Batoanele proteice bogate în fibre

Fibrele sînt foarte sănătoase și importante pentru sănătatea noastră. Conform unui studiu din 2012, consumul de fibre scade nivelul colesterolului din sînge, previne constipația și te ajută să slăbești. Se găsește natural în fructe, legume, cereale integrale, dar multă lume preferă să aleagă direct un fibrobar - este gustos, sațios și foarte convenabil.

Însă există o mică problemă - un fibrobar are prea mult zahăr pentru cîte beneficii nutriționale oferă. Mai degrabă mănînci un măr - este mai sănătos și mai ieftin.

Specialitățile din cafea

O cafea simplă, neagră, are zeci de beneficii asupra organismului. S-a demonstrat științific că o cafea pe zi reduce riscurile de atac de cord, diabet sau infecții. Din păcate, ingredientele care se adaugă pentru prepararea unor specialități nu sînt tocmai sănătoase - de cele mai multe ori conțin lactate foarte grase sau siropuri. Cu alte cuvinte, sînt pline de calorii care, în timp, duc la îngrășare.

Cuvinte cheie:

sanatate , alimentatie , pericol

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
sec. XV
Populația:
25641 locuitori
Logo

Orhei este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Orhei.  Amplasat în partea centrală a republicii,  pe malul rîului Răut, oraşul Orhei este situat la o distanţă de 46 km de Chișinău. Conform datelor recensăm]ntului din anul 2004, populaţia constituie 25641 locuitori. Primele menţiuni documentare ale Orheiului datează din ultima treime a secolului al XV-lea şi se referă la pîrcălabii cetăţii Orhei, situată la 18 km în aval pe cursul Răutului, loc cunoscut în prezent sub denumirea „Orheiul Vechi”.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.