06 iulie 2018, 15:45 Sănătate views 19165
06 iulie 2018, 15:45 Sănătate views 19165

Hipertermia şi insolaţia: primul ajutor

Hipertermia şi insolația sînt similare - ambele stări se caracterizează prin dureri de cap, dureri musculare, slăbiciune, febră, creşterea ritmului cardiac şi respiraţie accelerată. Sînt posibile  sîngerări nazale, greaţă şi vărsături.

Singura diferenţă dintre hipertermie și insolație este faptul că hipertermia poate apărea în absenţa soarelui, într-o încăpere puțin aerisită, în condiții de munca fizică grea în îmbrăcăminte groasă, care nu respiră.

Insolația este posibilă numai în cazul în care razele cad direct pe cap şi / sau corpul uman. Primul ajutor este acelaşi în ambele cazuri. Persoana ar trebui să fie plasată într-o cameră rece sau la umbră, i se administrează de băuturi reci, se face o compresă rece sau se învelește în cearșafuri umede.

Cuvinte cheie:

vara , canicula , sanatate , soare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
1229 locuitori

Ratuş este un sat din cadrul comunei Drăsliceni, raionul Criuleni. Amplasat pe malul drept al Ichelului, pe șoseaua Bălți-Chișinău, satul este situat la o distanță de 43 km de orașul Criuleni și la 18 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1229 de oameni. Satul Ratuș a fost întemeiat în anul 1921.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.