Arată noutățile începînd cu...

eye 10953 Vizualizări

Bărbaţii se îmbolnăvesc mai des de cancer


Din cauza că se adresează prea tîrziu la medic sau chiar deloc, bărbaţii se îmbolnăvesc mai mult de cancer decît femeile.

O arată datele statistice şi o reconfirmă şi directorul Institutului Oncologic, Larisa Catrinici, comunică Noi.md.

"Cele care se adresează la medic pentru asistenţă medicală, sînt mai mult femeile. Ele vin cu inițiativa de a crea diferite şedinţe, şcoli ale pacienţilor, activităţi de comunicare. Bărbaţii sînt mai puțin acticv în acest sens. Avem mai multe şedinţe pentru femei decît bărbaţi, deoarece ste foarte complicat să-i inviţi pe bărbaţi la control. Lor le este mai gereu să lupte cu fumatul. Statistica confirmă că, din păcate, la noi în ţară decesul în rîndul bărbaţilor este mai mare decît în rîndul femeilor", a declarat Larisa Catrinici în cadrul unui interviu la TVC 21.

Cancerul constituie cea de-a doua cauză principală a mortalităţii, după maladiile cardiovasculare. În Republica Moldova, anual peste 48 de mii de oameni sînt diagnosticați cu cancer, iar mai bine de șase mii de persoane mor în rezultatul acestei maladii.

Cuvinte cheie:

cancer , sanatate

Localităţile Moldovei şi diasporei

Pleşeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1835
Populația:
1199 locuitori

Pleşeni este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Tătărăşeni, Hănăseni şi Pleşeni. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Cantemir și la 106 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1199 de locuitori. Satul Pleșeni a fost menționat documentar în anul 1835.

Citeşte mai departe