Arată noutățile începînd cu...

eye 12373 Vizualizări

Vișinile te scapă de insomnie

Potrivit unui studiu recent de insomnie poți scăpa și fără medicamente. Acest lucru poate fi făcut cu ajutorul produselor naturale. Se știe că stresul cel mai frecvent este cauza tulburărilor de somn, astfel încît oamenii simt un mare discomfort și sînt nevoiți să ia medicamente.

Această metodă de depășire a insomniei este foarte răspîndită, dar partea proastă este că se dezvoltă dependența de medicamente și apar efecte secundare. Ceea ce a fost relevat de un studiu recent pare neverosimil. Totuși savanții afirmă că un pahar de suc neîndulcit de vișine, dimineața și seara, te ajută să dormi mai bine, informează wordscience.org.

Conform cercetătorilor, vișinile au un conținut bogat de melatonină.

Melatonina este un hormon care facilitează somnul. Prin urmare, cei care suferă de insomnii pot consuma cu încredere vișine.

Pentru combaterea insomniei, consumați între 10 și 20 de vișine, seara, înainte de culcare. Vișinele pot fi consumate atît proaspete cît si sub formă uscată. De asemenea puteți consuma un pahar din suc natural de vișine seara, înainte de culcare.

Pînă la ora actuală, nu s-a descoperit nici un efect secundar pe care l-ar putea avea vișinele. Cercetătorii vă sfătuiesc să nu consumați vișine chiar în fiecare seară deoarece acestea ar putea altera valorile normale ale melatoninei și ar putea creea dependență.

Cuvinte cheie:

somn , fructe si legume , sanatate

Localităţile Moldovei şi diasporei

Chişcăreni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
4279 locuitori

Chişcăreni este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Nicolaevca, Slobozia-Chișcăreni, Chișcăreni. Localitatea este situată pe cursul de sus al rîului Ciulucul de Mijloc, la distanța de 21 km de oraşul Sîngerei şi la 110 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4279 de oameni. Satul Chișcăreni a fost menționat documentar în anul 1560.

Citeşte mai departe