10 decembrie 2018, 11:05 Sănătate views 8738
Cine beneficiază gratuit de protezare dentară
10 decembrie 2018, 11:05 Sănătate views 8738

Cine beneficiază gratuit de protezare dentară

Pînă pe 1 decembrie, în municipiul Chișinău, 857 de persoane au beneficiat gratuit de servicii de protezare dentară, iar în acest sens din bugetul municipal pentru anul 2018 au fost alocați 2,5 milioane de lei.

Într-un răspuns oferit Agenției de presă IPN, Direcția generală sănătate și asistență socială a municipiului Chișinău menționează că, o dată la cinci ani, beneficiari ai serviciilor gratuite de protezare dentară sînt: persoanele care au atins vîrsta de persionare, persoanele cu dizabilități, veteranii de război, veteranii muncii, condamnații politici reabilitați, persoanele distinse cu mențiuni și ordine de stat.

Beneficiarii trebuie să aibă viză de reședință în municipiul Chișinău, să dispună de concluzia medicală privind necesitatea asistenței medicale protetice, eliberată de către medicul de profil, valabilă o lună din momentul eliberării, iar pensia/venitul să nu depășească trei mii de lei.

Persoanele care beneficiază de invitații la servicii gratuite de protezare dentară au dreptul la consultația medicului stomatolog, tratamentul maladiilor dentare, intervenții chirurgicale, extracții dentare în vederea pregătirii pre-protetice, confecționarea protezelor dentare din aliaje inobile cu acoperire decorativa, examinări radiologice.

Solicitantul va depune o cerere la Centrul stomatologic municipal Chişinău pentru a fi incluși pe lista de așteptare. Dosarele acumulate sînt prezentate lunar la ședința Comisiei de evaluare a surselor financiare alocate și distribuirea invitațiilor pentru asigurarea protezării dentare gratuite, în scopul evaluării, validării și actualizării listei de așteptare și completarea acesteea cu noi solicitanți. Comisia este formată prin decizia Consiliului municipal.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

dinţii , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
29 locuitori

Dobruşa este un sat din cadrul comunei Negureni, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 38 km de oraşul Teleneşti şi la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 29 de oameni. Satul Dobrușa a fost menționat documentar în anul 1911.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.