Arată noutățile începînd cu...

eye 14341 Vizualizări

Remedii populare împotriva țînțarilor


Foto: gadgetzone.ro 

Remediile din farmacii împotriva țînțarilor sînt scumpe și variate.  Cu toate acestea, există modalităţi eficiente de a face față înțepăturilor de țînțar şi am testat efectul lor.

Pe primul loc seaflă soluţia de bicarbonat de sodiu. O jumătate de linguriță se dizolvă într-o cană de apă. Ungeți locul înțepat lasăți să se usuce.
Test: apa rece şi compresul au efect – după cinci minute veți simți o ușurare.

La efectul miraculos al frunzelor de patlagină se pot adăuga frunzele de cireș, pătrunjel sau mentă. Șifonați uşor frunza şi plasați-o pe locul înțepat.

Test: se pare ca, aici, tot efectul constă în aşteptare - cel mai important, este de a depăşi tentaţia de scărpina primele cîteva minute, apoi mîncărimea dispare.

Iaurtul, smîntana, laptele acru – toate stau la dispoziţia dumneavoastră.
Test: lichidul rece şi dens are un efect calmant imediat.

Pasta de dinți - un strat subţire aplicat pe locul înțepat.
Test: Este mai bine să nu riscați, puteţi cîştiga o arsura.

Tinctura de gălbenele, valocardin sau corvalol – umeziție un tampon de bumbac şi ştergeţi mușcătura.
Test: În timp ce aşteapți efectul, mîncărimea se calmează în acelaşi interval de timp,   în și în cazul în care nu ar fi fost atinsă.


Cuvinte cheie:

sanatate , insecta , sfat

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ştefăneşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
142 locuitori

Ştefăneşti este un sat din cadrul comunei Tănătarii Noi, raionul Căuşeni. Satul are o suprafaţă de circa 0.50 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 3.24 km. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Căușeni și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 142 de oameni. Satul Ştefăneşti a fost menționat documentar în anul 1910.

Citeşte mai departe