22 iunie 2020, 17:30 Sănătate views 20278
22 iunie 2020, 17:30 Sănătate views 20278

Cum să-ți potolești setea pe caniculă


Foto: greentea.ro 

În zilele toride de vară pe toți ne chinuie setea. Pentru a o potoli cel mai bine se potrivește apa. Dar există și băuturi delicioase, care nu doar hidratează organismul, dar şi furnizează substanţe utile. De asemenea, ajuta la prevenirea diferitelor boli.

Ceai

Încercaţi ceai de frunze de mesteacăn, frunze de urzică, rozmarin, alun, sau praz. Ele sînt bune pentru metabolism şi vă ajută să faceți faţă kilogramelor în plus. Ceaiul verde - reduce riscul de a dezvolta cancer de esofag (60%) și încetinește cresterea celulelor maligne. În sezonul cald este indispensabil pentru persoanele care suferă de hipertensiune arterială.

Învinge depresia, previne bolile cardiovasculare şi renale. Şi datorită antioxidanților protejează ochii de la schimbări şi bolile legate de vîrstă. Ceaiul de ghimbir ajuta în cazul problemelor digestive, are proprietăţi anti-inflamatorii, face faţă artritei și durerilor musculare cronice.

Sucuri

Sucul de roşii ajută la reducerea riscului de cancer grație licopenului (pigmenţi naturali organici). În plus, reduce riscul de boli cardiovasculare. Sucul de întinerește şi aduce un bronz frumos. Are un puternic efect diuretic, imunostimulator, anti-inflamator, de curăţare, îmbunătăţeşte vederea.

Suc de răchițele

Răchițele - un aliment valoros şi produs medicamentos. Băutura din răchițele previne afecțiunile gingiilor, ajuta în lupta cu bolile infecţioase, urinare şi ale tractului respirator.

Lapte  acru

Această băutură ajută la absorbţia de calciu, fosfor si zinc, scade colesterolul. În general, este un bun prieten al sistemului imunitar, care rezolvă problemele de oboseală cronică și tulburări de somn, are proprietăți tonice și excelent potolește setea.

Cuvinte cheie:

vara , canicula , bauturi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1447
Populația:
2502 locuitori

Clocuşna este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Clocuşna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Clocușna este situat la o distanță de 25 km de orașul Ocnița și la 230 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 2502 oameni. Prima atestare documentară a satului Clocușna din ținutul Hotin datează din 22 august 1447.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.