Arată noutățile începînd cu...

eye 9765 Vizualizări

Cina înainte de apusul soarelui


Foto: yafor.ru 

Cercetătorii de la Salk Instituten California susţin că a cina înainte de apusul soarelui este o metodă sigură de a slăbi. Ei au demonstrat că fiecare organ are propriul metabolism şi că dezechilibrele metabolice influenţează în mod direct acumularea de kilograme.

Autorul studiului ne sugerează că trebuie să nu cedăm tentaţiei de "a ronţăi” seara, în faţa televizorului, evident, dacă sîntem interesaţi să ne păstrăm greutatea normală. Pentru a ajunge la această concluzie, s-au făcut studii pe două loturi de rozătoare: unul cu acces neîngrădit la alimente; altul, doar pînă la ora opt seara. La final, cercetătorii au observat că ritmul metabolic şi fiziologic al rozătoarele din primul lot era superior celui al animalelor din al doilea lot.

Cuvinte cheie:

alimentatie , om , sanatate

Localităţile Moldovei şi diasporei

Teleşeu

Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
1344 locuitori

Teleşeu este un sat şi comună din raionul Orhei. Teleşeu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Orhei și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1344 de oameni. Satul Teleșeu a fost menționat documentar în anul 1436.

Citeşte mai departe