Arată noutățile începînd cu...

eye 9183 Vizualizări

Cina înainte de apusul soarelui


Foto: yafor.ru 

Cercetătorii de la Salk Instituten California susţin că a cina înainte de apusul soarelui este o metodă sigură de a slăbi. Ei au demonstrat că fiecare organ are propriul metabolism şi că dezechilibrele metabolice influenţează în mod direct acumularea de kilograme.

Autorul studiului ne sugerează că trebuie să nu cedăm tentaţiei de "a ronţăi” seara, în faţa televizorului, evident, dacă sîntem interesaţi să ne păstrăm greutatea normală. Pentru a ajunge la această concluzie, s-au făcut studii pe două loturi de rozătoare: unul cu acces neîngrădit la alimente; altul, doar pînă la ora opt seara. La final, cercetătorii au observat că ritmul metabolic şi fiziologic al rozătoarele din primul lot era superior celui al animalelor din al doilea lot.

Cuvinte cheie:

alimentatie , om , sanatate

Localităţile Moldovei şi diasporei

Lingura

Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
1284 locuitori

Lingura este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Crăciun, Lingura și Popovca. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Cantemir și la 129 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1284 de oameni. Satul Lingura a fost înființat în anul 1910.

Citeşte mai departe