Arată noutățile începînd cu...

eye 9558 Vizualizări

Cina înainte de apusul soarelui


Foto: yafor.ru 

Cercetătorii de la Salk Instituten California susţin că a cina înainte de apusul soarelui este o metodă sigură de a slăbi. Ei au demonstrat că fiecare organ are propriul metabolism şi că dezechilibrele metabolice influenţează în mod direct acumularea de kilograme.

Autorul studiului ne sugerează că trebuie să nu cedăm tentaţiei de "a ronţăi” seara, în faţa televizorului, evident, dacă sîntem interesaţi să ne păstrăm greutatea normală. Pentru a ajunge la această concluzie, s-au făcut studii pe două loturi de rozătoare: unul cu acces neîngrădit la alimente; altul, doar pînă la ora opt seara. La final, cercetătorii au observat că ritmul metabolic şi fiziologic al rozătoarele din primul lot era superior celui al animalelor din al doilea lot.

Cuvinte cheie:

alimentatie , om , sanatate

Localităţile Moldovei şi diasporei

Gura-Oituz

Statut:
Sat
Prima atestare:
1922
Populația:
156 locuitori

Gura-Oituz este un sat din cadrul comunei Cotiujenii Mici, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Sîngerei și la 114 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 156 de oameni. Satul Gura-Oituz a fost înființat în anul 1922.

Citeşte mai departe