10 octombrie 2018, 11:55 Sănătate views 10021
Tot mai mulţi moldoveni au reacţii adverse după administrarea medicamentelor
10 octombrie 2018, 11:55 Sănătate views 10021

Tot mai mulţi moldoveni au reacţii adverse după administrarea medicamentelor

Tot mai mulţi moldoveni au reacţii adverse după administrarea preparatelor. Potrivit Agenţiei Medicamentelor, de la începutul anului au fost înregistrate 790 de cazuri, în timp ce în 2017, pe tot parcursul anului, s-au adresat doar 500 de pacienţi.

Numărul este în creştere, deoarece oamenii au început să sesizeze tot mai des astfel de situaţii.

Printre medicamentele ce provoacă cel mai des reacții adverse sînt cele împotriva tuberculozei, antibioticele, analgezicele şi anestezicele. Acestea pot cauza dereglări ale sistemului digestiv, amețeli, vomă, diaree și erupții cutanate.

Medicii recomandă oamenilor să nu se trateze singuri şi să fie atenţi la intervalul de timp atunci cînd administrează pastilele.

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale organizează o conferință cu tema "Raportarea reacțiilor adverse la medicamente și utilizarea rațională a preparatelor și dispozitivelor".

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

medicamente , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1667
Populația:
500 locuitori

Piscăreşti este un sat din cadrul comunei Sîrcova, raionul Rezina. Satul Piscărești este situat la o distanță de 16 km de orașul Rezina și la 107 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 500 de oameni. Satul este menționat documentar în anul 1667.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.