11 iulie 2018, 16:23 Sănătate views 7135
Cum răspunde Spitalul Nr.1 la acuzațiile lansate de Mihai Stratulat
11 iulie 2018, 16:23 Sănătate views 7135

Cum răspunde Spitalul Nr.1 la acuzațiile lansate de Mihai Stratulat

Spitalul Clinic Republican Nr.1 nu va permite denigrarea neargumentată a activității instituței, realatează Noi.md cu referire la o postare pe pagina oficială de Facebook a instituției.

Reacția vine drept urmare a unei postări a pediatrului Mihai Stratulat în care acesta acuză spitalele din țară că s-ar alege cu un profit financiar de pe urma spitalizării copiilor cărora li s-a pus în mod intenționat un diagnostic greșit.

Potrivit comunicatului instituției, medicii zilnic se confruntă cu situații de conflict create de catre pretinsul pediatru Mihai Stratulat, care este, de fapt, neonatolog de specialitate, dar nu a activat în această calitate în instituții medico-sanitare publice niciodată.

„Permanent, inclusiv prin postarea de astazi pe Facebook, acesta blamează nu doar cadrele medicale din IMSP, dar și intregul sistem de sănatate din Republica Moldova.

În aceste condiții, chiar și cu eforturi mari din partea administrației instituției și a întregului personal încadrat, se periclitează activitatea de zi cu zi, existînd multiple dificultăți de comunicare cu pacienții, majoritatea fiind neargumentate", se arată în comunicatul instituției.

Cu toate acestea, potrivit comunicatului, spre deosebire de Mihai Stratulat, instituția nu duce un registru al tuturor cazurilor nefericite de copii bolnavi care ajung în stare gravă și foarte gravă la spital dupa consulațiile acestuia.

Potrivit instituției, costul tratamentului în cazul copiilor diagnosticați cu pneumonie nu este mai mare decît în cazul copiilor diagnosticați cu o altă maladie.

„În acest context ne întrebăm care este nivelul de expertiză/competență profesională a domnului Mihai Stratulat, care îi permite să facă analiza activității medicilor pediatri consacrați nu doar din instuituția noastră, dar și a cadrelor universitare, precum și a întregului sistem de sănătate din țară? Regretăm faptul că dnul Stratulat utilizează mijloace ieftine pentru a se promova personal, inclusiv prin asocierea permanentă a numelui tatălui său, ofensînd neargumentat întreaga comunitate medicală. Vom utiliza toate mijloacele posibile pentru a ne apara imaginea instituției, inclusiv a cadrelor medicale", se mai arată în comunicatul instituției.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

medicina , medic , spital

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
29 locuitori

Dobruşa este un sat din cadrul comunei Negureni, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 38 km de oraşul Teleneşti şi la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 29 de oameni. Satul Dobrușa a fost menționat documentar în anul 1911.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.