Arată noutățile începînd cu...

eye 3852 Vizualizări

Cum răspunde Spitalul Nr.1 la acuzațiile lansate de Mihai Stratulat


Spitalul Clinic Republican Nr.1 nu va permite denigrarea neargumentată a activității instituței, realatează Noi.md cu referire la o postare pe pagina oficială de Facebook a instituției.

Reacția vine drept urmare a unei postări a pediatrului Mihai Stratulat în care acesta acuză spitalele din țară că s-ar alege cu un profit financiar de pe urma spitalizării copiilor cărora li s-a pus în mod intenționat un diagnostic greșit.

Potrivit comunicatului instituției, medicii zilnic se confruntă cu situații de conflict create de catre pretinsul pediatru Mihai Stratulat, care este, de fapt, neonatolog de specialitate, dar nu a activat în această calitate în instituții medico-sanitare publice niciodată.

„Permanent, inclusiv prin postarea de astazi pe Facebook, acesta blamează nu doar cadrele medicale din IMSP, dar și intregul sistem de sănatate din Republica Moldova.

În aceste condiții, chiar și cu eforturi mari din partea administrației instituției și a întregului personal încadrat, se periclitează activitatea de zi cu zi, existînd multiple dificultăți de comunicare cu pacienții, majoritatea fiind neargumentate", se arată în comunicatul instituției.

Cu toate acestea, potrivit comunicatului, spre deosebire de Mihai Stratulat, instituția nu duce un registru al tuturor cazurilor nefericite de copii bolnavi care ajung în stare gravă și foarte gravă la spital dupa consulațiile acestuia.

Potrivit instituției, costul tratamentului în cazul copiilor diagnosticați cu pneumonie nu este mai mare decît în cazul copiilor diagnosticați cu o altă maladie.

„În acest context ne întrebăm care este nivelul de expertiză/competență profesională a domnului Mihai Stratulat, care îi permite să facă analiza activității medicilor pediatri consacrați nu doar din instuituția noastră, dar și a cadrelor universitare, precum și a întregului sistem de sănătate din țară? Regretăm faptul că dnul Stratulat utilizează mijloace ieftine pentru a se promova personal, inclusiv prin asocierea permanentă a numelui tatălui său, ofensînd neargumentat întreaga comunitate medicală. Vom utiliza toate mijloacele posibile pentru a ne apara imaginea instituției, inclusiv a cadrelor medicale", se mai arată în comunicatul instituției.

Cuvinte cheie:

medicina , medic , spital

Localităţile Moldovei şi diasporei

Constantinovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
sec XIX
Populația:
594 locuitori

Constantinovca este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Constantinovca şi Iachimeni. Satul Constantinovca este amplasat în regiunea de şes şi mici coline, pe rîul Draghiştea, situat la 27 km de oraşul Edineţ, la 35 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 229 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 594 de oameni. Satul Constantinovca a fost înființat la mijlocul secolului al XIX-lea.

Citeşte mai departe