22 mai 2020, 23:00 Sănătate views 11627
De ce trebuie să mănînci roşii în fiecare zi
22 mai 2020, 23:00 Sănătate views 11627

De ce trebuie să mănînci roşii în fiecare zi

Roșiile sînt o sursă bogată de vitaminele A și C și acid folic și conțin o gama largă de substanțe nutritive și antioxidanți benefici, inclusiv acidul alfa-lipoic, licopen, colină, betacaroten și luteina.

Acidul alfa-lipoic ajută corpul să convertească glucoză în energie. Unele dovezi sugerează că acesta poate regla glucoză în sînge, îmbunătățește vasodilatatia și asigura protecție împotriva retinopatiei la pacienții diabetici.

Iată cîteva beneficii ale roșiilor pentru organism:

Previn cancerul

Sursă de antioxidanți puternici, precum vitaminele A, C și licopenul, roșiile combat efectele radicalilor liberi. Studiile au arătat că roșiile previn cancerul de prostată, colorectal, pulmonar, stomac, ovarian, de col uterin și de esofag.

Mențîn pielea sănătoasă

Betacarotenul care este găsit și în morcovi, ajută la protejarea pielii împotriva efectelor nocive ale soarelui. Licopenul din roșii face pielea mai puțin sensibilă la razele UV, acestea fiind una din cauzele principale ale apariției ridurilor.

De asemenea, srie bzi.ro, colagenul, sistemul de sprijin al pielii, este dependent de vitamina C, un alt antioxidant care previne daunele cauzate de soare, poluare, care previne ridurile și îmbunătățește textura.

Sursa: realitatea.net

Cuvinte cheie:

sanatate , alimentatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1577
Populația:
1359 locuitori

Zahoreni este un sat şi comună din raionul Orhei. Zahoreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Orhei și la 65 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1359 de oameni. Satul Zahoreni a fost menționat documentar în anul 1577.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.