22 martie 2018, 12:50 Sănătate views 12353
Medicii vor fi protejați prin lege de agresori
22 martie 2018, 12:50 Sănătate views 12353

Medicii vor fi protejați prin lege de agresori

Actele de violență asupra lucrătorilor medicali vor fi sancționate, după ce astăzi Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat completări la Codul contravențional.

Astfel, ultragierea lucrătorului medical, adică jignirea premeditată a onoarei, demnităţii sau reputaţiei profesionale a acestuia în exerciţiul obligaţiilor de serviciu va fi sancționată cu amendă de la 500 la 1 250 de lei. De asemenea, ultragierea lucrătorului medical, însoţită de acţiuni huliganice şi vătămare corporală, va fi sancționată cu amendă de până la 7 500 de lei sau cu arest contravenţional de până la 15 zile.

Potrivit autorilor proiectului, aceste modificări legislative vor crea mecanisme eficiente de protejare a sănătății și drepturilor lucrătorilor medicali.

Conform unor date statistice estimative, anual, la noi în țară sunt înregistrate circa 100-120 de cazuri de diferite forme de violență asupra cadrelor medicale, inclusiv abuz verbal, psihologic și chiar fizic.

Proiectul urmează a fi examinat și dezbătut în plenul Parlamentului.

Amintim, că ieri, în cadrul briefing-ului săptămînal, liderul Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, a anunțat că legea, care prevede înăsprirea pedepselor față de cei care agresează medicii va fi votată în lectură finală în regim de urgență, pentru ca aceștia să fie mai protejați în timpul muncii.

Sursa: realitatea.md

Cuvinte cheie:

agresie , medic , lege

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
1835 locuitori

Cuhureştii de Jos este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cuhureștii de Jos și Țipordei. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Florești și la 157 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1835 de oameni. Satul Cuhureştii de Jos a fost menționat documentar în anul 1437.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.