15 martie 2018, 11:45 Sănătate views 12198
Particule minuscule de plastic, descoperite în sticle de apă îmbuteliată din mai multe ţări
15 martie 2018, 11:45 Sănătate views 12198

Particule minuscule de plastic, descoperite în sticle de apă îmbuteliată din mai multe ţări

Un studiu coordonat de organizaţia jurnalistică Orb Media a relevat prezenţa unor particule minuscule de plastic în sticle de apă îmbuteliată din nouă ţări, inclusiv Germania, SUA sau Mexic, informează site-ul postului BBC News.

În cadrul investigaţiei au fost testate 250 de sticle de apă îmbuteliată cumpărate din nouă ţări, iar testele au arătat că în medie acestea conţineau 10 particule de plastic per litru, fiecare mai mare de grosimea unui fir de păr.

Testele au fost realizate la Universitatea de Stat New York din Fredonia.

"Nu este vorba de a indica cu degetul anumite branduri; arată cu adevărat că este pretutindeni, că plasticul a devenit un material atît de răspîndit în societatea noastră şi că ajunge în apă", a declarat Sherri Mason, profesor de chimie la universitate din Fredonia.

Pînă în acest moment nu există dovezi concludente care să indice că ingerarea unor bucăţi foarte mici de plastic (microplastic) poate provoca probleme de sănătate, dar oamenii de ştiinţă încă încearcă să înţeleagă potenţialele implicaţii ale acestui lucru.

Anul trecut, Mason a descoperit particule mici de plastic în eşantioane de apă de la robinet, iar alţi cercetători le-au observat în produse alimentare precum fructe de mare, bere şi sare de mare, ba chiar şi în aer.

Sursa: www.mediafax.ro

Cuvinte cheie:

plastic , apa , studiu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1914
Populația:
129 locuitori

Pervomaisc este un sat din cadrul comunei Pompa, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Fălești și la 133 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 129 de oameni. Satul Pervomaisc a fost înființat în anul 1914.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.