25 februarie 2024, 10:30 Sănătate views 14705
Regula celor 3 mese principale pe zi este un mit (Video)
25 februarie 2024, 10:30 Sănătate views 14705

Regula celor 3 mese principale pe zi este un mit (Video)

Ascultați organismul, dar nu ceasul, atunci cînd e vorba de alimentație.

Recomandarea vine de la medicului chirurg Alexandru Danci, care susține că afirmația impusă zilnic populației prin intermediul surselor de informare în masă precum că trebuie să respectăm zilnic cele trei mese ale zilei este una departe de adevăr.

Potrivit lui Danci, pentru sănătate este indicat să mănînci atunci cînd îți este cu adevărat foame, nu atunci cînd sună ceasul.

În acest context, regula celor trei mese principale pe zi poate fi doar un mit, organismul necesitînd hrana atunci cînd o cere, însa în cantități reduse.

Totodată, specialistul susține că, atunci cînd o persoană își dorește să slăbească, ea nu trebuie să o facă de sine stătător, urmînd anumite modele, ci bazîndu-se pe recomandări clare, structurate de un medic nutriționist.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

sanatate , alimentatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
1284 locuitori

Lingura este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Crăciun, Lingura și Popovca. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Cantemir și la 129 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1284 de oameni. Satul Lingura a fost înființat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.