31 ianuarie 2018, 11:00 Sănătate views 14759
Lista medicamentelor compensate se extinde
31 ianuarie 2018, 11:00 Sănătate views 14759

Lista medicamentelor compensate se extinde

Pentru 2018, din fondurile asigurării obligatorii de asistenţă medicală au fost alocați cu 73 de milioane de lei mai mult decât anul trecut.

Anunțul a fost făcut astăzi de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari.

Autoritățile urmează să stabilească ce fel de medicamente vor fi compensate, în funcție de necesitățile populației. Anul trecut, 137 de produse farmaceutice au fost asigurate de stat, pentru care s-au alocat 524 de milioane de lei.

Medicamentele compensate sunt oferite minorilor, gravidelor sau persoanelor cu boli acute. Pentru a le primi, pacienții trebuie să fie înscriși la un medic de familie și să aibă poliță de asigurare medicală.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

lista , medicamente , compensații

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1662
Populația:
601 locuitori

Drujba este un sat din cadrul comunei Hîrceşti, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 43 km de orașul Ungheni și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 601 oameni. Satul Drujba a fost menționat documentar în anul 1662 cu denumirea Tărnuşa.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.