26 ianuarie 2018, 12:05 Sănătate views 15404
Intoxicație în grup într-un gimnaziu din raionul Rezina
26 ianuarie 2018, 12:05 Sănătate views 15404

Intoxicație în grup într-un gimnaziu din raionul Rezina

Un grup de 14 copii, cu vîrstele cuprinse între 11 şi 15 ani, dar şi un matur din satul Pereni, raionul Rezina, au fost internați în Spitalul raional, în stare grav-medie, cu simptome de dispnee și tuse. Doi copii au fost internați în secția reanimare, 12 copii în secția pediatrie, iar persoana matură în secția terapie.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale menţionează că despre acest caz au fost informați specialiștii de la Centrul Național de Sănătate Publică, iar pentru coordonarea conduitei tratamentului au fost consultați specialiștii de la TOXAPEL, AVIASAN și Institutul Mamei și Copilului.

Potrivit MSMPS, copiilor le-a fost acordată toată asistență medicală necesară și în prezent starea lor este în afara oricărui pericol. Din ultimele informații, se presupune că intoxicația a survenit în urma dispersării de vapori de gaz dintr-un spay de gaz, de către un copil în sala de clasă din cadrul instituției din învățământ din satul Pereni, raionul Rezina.

Ministerul monitorizează situația în dinamică și coordonează activitatea specialiștilor din teritoriu.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

Rezina , intoxicatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1793
Populația:
1066 locuitori

Hănășenii Noi este un sat și comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Hănășenii Noi și Nicolaevca. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Leova și la 107 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1066 de oameni. Satul Hănășenii Noi a fost menționat documentar în anul 1793.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.