03 august 2017, 12:15 Sănătate views 43301
Nopți chinuitor de calde. Ce fac oamenii pentru a se răcori
03 august 2017, 12:15 Sănătate views 43301

Nopți chinuitor de calde. Ce fac oamenii pentru a se răcori

Canicula a devenit insuportabilă nu doar ziua, ci şi noaptea, cînd temperaturile scad doar pînă la 25 de grade. Căldura le dă bătăi de cap atît celor care locuiesc la bloc, cât şi șoferilor, polițiștilor sau pompierilor care sînt la datorie. Astfel, oamenii caută orice modalitate pentru a se răcori.

Pompierii din sectorul Rîșcani al Capitalei sunt obișnuiți cu zăpuşeala, aşa că nu uită să consume cît mai multă apă.

"Pe timp de noapte în general ne asigurăm cu apă potabilă fiecare individual sau pentru echipă. În unitate noi avem instalate condiționere în caz de este nevoie ne mai răcorim."

Şi poliţiştii de patrulare sau taximetriştii au metodele lor pentru a scăpa de căldură.

"În timpul nopții chiar dacă temperaturile sînt foarte ridicate noi ne stăruim să deschidem geamurile pentru a ne răcori puțin petrecem mai mult timp afară, să consumăm cît mai multe lichide" a spus ofițerul de patrulare, Sergiu Dumanchi.

Căldura este insuportabilă şi pe holurile Spitalului de Urgență.

"Fiecare salon pentru bărbați și femei este dotat cu aparate de aer condiționat. Pacienților le sînt create condiții confortabile. Pentru fiecare le pregătim apă potabilă", a spus medicul de gardă la Spitalul de Urgență, Vasile Șovîr.

Medicii recomandă oamenilor să nu se expună mult aparatelor de aer condiționat atît în maşină, cât şi în locuinţe. Spre dimineaţă, zăpuşeala le dă bătăi de cap şi măturătorilor.

"Lucrăm repejor și ședem așa pe unde oliacă este umbră dar nu pe mult timp, pe urmă iar trebuie de lucrat."

Pe timp de caniculă, specialiștii recomandă să evităm expunerea la soare între orele 11:00 şi 18:00 şi să consumăm cît mai multe lichide, fructe şi legume.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

caldura , Noaptea , vara

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1769
Populația:
682 locuitori

Vadul Turcului este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Molochişul Mic și Vadul Turcului. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 126 km de Chișinău. Populaţia satului Vadul Turcului alcătuia 682 de oameni în anul 2012. Satul Vadul Turcului a fost menționat documentar în anul 1769.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.