15 iulie 2017, 10:55 Sănătate views 6426
„Viorica Cosmetic” în căutarea noilor componente naturale (Foto)
15 iulie 2017, 10:55 Sănătate views 6426

„Viorica Cosmetic” în căutarea noilor componente naturale (Foto)

Ieri, reprezentanții fabricii „Viorica-Cosmetic" au efectuat o vizită la Centrul de cultivare a plantelor medicinale a Universității de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițeanu".

Inovația și îmbunătățirea rețetei este politica de baza a fabricii. Din acest motiv „Viorica-Cosmetic" este în continuă cercetare a noilor componente naturale active ce vor îmbogăți proprietățile utile a produselor cosmetice.

Centrul de Cultivare a Plantelor Medicinale a fost fondat în anul 2002, actualmente ocupă o suprafaţă totală de 13 ha, fiind situat la 4 km N-E de comuna Bardar, raionul Ialoveni. Pe acest teren a fost creată o colecţie de plante medicinale care în prezent numără cca 200 taxoni de plante din 15 grupe farmacoterapeutice. Aici sunt organizate şi efectuate cercetări ştiinţifice în bază de proiecte instituţionale finanţate din bugetul de stat , precum şi cercetări de iniţiativă la nivel de lucrări de licenţă a studenţilor, rezidenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor. În acelaşi timp la CCPM se petrece practica didactică a studenţilor facultăţii Farmacie la disciplinele "Botanica farmaceutică" şi "Farmacognozia" şi a medicilor de la cursurile de specializare în domeniul Fitoterapiei a Facultaţii de Educare continuă în medicina şi farmacie a USMF.

Direcţii de cercetare

studiul biologic al plantelor medicinale din flora spontană şi cea cultivată a R.M.;

cercetărea fitochimică a plantelor medicinale din colecţia Centrului;

lucrări de introducere în cultură a plantelor medicinale din flora spontană autohtonă şi din alte regiuni floristice;

studiul condiţiilor de creştere şi elaborarea tehnologiilor de cultivare a plantelor medicinale;

lucrări de creare a unei baze ştiinţifice de producere a materialului semincier şi săditor de plante medicinale.

În urma acestei colaborări vor fi cercetate noi soiuri de plante și proprietățile acestora asupra pielii și a părului, iar cele mai benefice exemplare vor fi introduse în produsele „Viorica-Cosmetic".

Sursa: noi.md  

Cuvinte cheie:

Viorica Cosmetic , plante , medicina

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
728 locuitori

Pivniceni este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Pivniceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Dondușeni și la 234 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 728 de oameni. Satul Pivniceni a fost menționat documentar în anul 1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.