Arată noutățile începînd cu...

eye 4774 Vizualizări

Ce se întîmplă dacă mănînci înghețată la micul dejun


Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, iar noi îți mai dăm un motiv să nu sari niciodată peste el. Într-un studiu care le dă bătări de cap nutriţioniştilor, un om de ştiinţă japonez a descoperit faptul că dacă mănînci îngheţată la micul dejun, îţi poţi îmbunătăţi vigilenţa şi performanţa mentală.

Profesorul Yoshihiko Koga de la Universitatea Kyorin din Tokyo a realizat un studiu în care jumătate dintre subiecţi au mîncat în fiecare dimineaţă cîte trei linguri de îngheţată, imediat după ce s-au trezit. Cealaltă jumătate a consumat un mic dejun obişnuit. După acest pas, participanţii au fost puşi să facă mai multe exerciţii pe calculator, astfel încît oamenii de ştiinţă să poată urmări rezultatele. S-a demonstrat faptul că participanţii care au mîncat îngheţată la micul dejun au fost mai relaxaţi, mai concentraţi şi au avut o performanţă ridicată.

Profesorul, specialist în fiziologie, a efectuat o serie de studii clinice, iar rezultatele pe care le-a obţinut au fost mai mult decît interesante şi plăcute. El a repetat testul cu apă rece. La fel ca înainte, participanţilor li s-a dat apă rece imediat după trezire. Participanţii au dat dovadă de o atenţie sporită, dar nu a fost la fel de mare ca atunci cînd au mîncat îngheţată. Concluzia a fost că temperatura substanţei nu a avut un rol major în obţinerea rezultatelor, scrie realitatea.net.

Evident, există mult mai multă magie ascunsă în îngheţata gustoasă pe care majoritatea dintre noi o adoră încă din copilărie.

Deşi este o certitudine că este necesar să se facă mai multe cercetări pentru a determina beneficiul pe termen lung al consumului de îngheţată, cercetarea ar putea reprezenta scuza perfectă pentru mulţi care vor să înceapă ziua şi să mănînce îngheţată la micul dejun. Chiar dacă încerci să mai reduci cantitatea de zahăr din dieta zilnică, poate că o mică porţie de îngheţată nu va fi o idee chiar atît de rea.

Desigur, trebuie să acorzi atenţie cantităţii. Încearcă să îţi aminteşti că toate lucrurile bune vin în porţii mici, iar asta se aplică şi în cazul de faţă. O ceşcuţă de îngheţată este mai mult decît suficientă.

Cuvinte cheie:

Înghețată , sanatate

Localităţile Moldovei şi diasporei

Budăi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1908
Populația:
397 locuitori

Budăi este un sat din cadrul comunei Step-Soci, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 10 km de oraşul Orhei şi la 57 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 397 de oameni. Satul Budăi a fost înființat în anul 1908.

Citeşte mai departe