04 ianuarie 2021, 17:00 Sănătate views 7887
Ce să mănînci ca să întinereşti
04 ianuarie 2021, 17:00 Sănătate views 7887

Ce să mănînci ca să întinereşti

Există alimente-cheie care nu ar trebui să lipsească din alimentaţia ta de zi cu zi. Şi asta pentru că, datorită ingredientelor pe care le conţin, acestea au efecte vizibile la nivelul pielii, care devine mai elastică, radioasă, pe scurt, întinerită.

Întinereşti dacă mănînci afinele. Delicioasele şi sănătoasele afine conţin o cantitate foarte mare de antioxidanţi, atît de importanţi în „lupta" împotriva îmbătrînirii pielii, atît din cauza înaintării în vîrstă, cît şi a efectelor pe care soarele – indiferent de anotimp – le are asupra pielii.

Întinereşti dacă mănînci seminţe de susan. Acestea conţin o cantitate ridicată de calciu şi minerale precum fier, magneziu şi fosfor. Caută gustările naturale pe bază de seminţe de susan sau foloseşte sosul tahini – care se bazează pe seminţele de susan – atunci cînd pregăteşti diverse salate.

Ciocolata. Da, ai citit bine, însă nu ciocolata cu lapte, ci cea neagră. Aceasta conţine flavanoli, substanţe care îmbunătăţesc circulaţia sanguină la nivelul pielii, ceea ce face ca tenul să capete un aspect radios. Aceste substanţe au şi capacitatea de a proteja pielea de efectele radiaţiilor solare. Asta nu înseamnă că trebuie să exagerezi cu consumul de ciocolată. Moderaţia este esenţială!

Seminţele de rodie. Pot fi folosite atît în pregătirea deserturilor, cît şi a salatelor, oferindu-le un gust uşor acrişor. Rodia este benefică datorită faptului că acţionează împotriva radicalilor liberi şi ajută la păstrarea colagenului în piele.

Ceaiul verde. Şi nu în cele din urmă, ceaiul verde, celebru pentru efectele sale antioxidante, datorate flavonoizilor, care contracarează îmbătrînirea pielii cauzate, spre exemplu, de fumat, sau de alte substanţe toxice. Consumă-l însă înainte de ora 17, dacă vrei să eviţi eventuale probleme cu somnul.

Sursa: independent.md

Cuvinte cheie:

sanatate , alimentatie , produse

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
1176 locuitori

Mahala este un sat din cadrul comunei Corjova, raionul Dubăsari. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Dubăsari și la 53 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1176 de locuitori. Satul Mahala a fost menționat documentar în secolul XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.