27 noiembrie 2023, 14:30 Sănătate views 19203
Sucul de afine previne tulburările de memorie
27 noiembrie 2023, 14:30 Sănătate views 19203

Sucul de afine previne tulburările de memorie

Consumul zilnic a 0,5 litri de suc de afine poate preveni tulburările de memorie. Potrivit oamenilor de ştiinţă, sucul ajută la restabilirea amintirilor, chiar şi după ce memoria a început să cedeze.

Experiențele efectuate de către specialiştii de la Universitatea din Cincinnati (SUA) au arătat că după 12 săptămîni de "terapie cu afine" pensionarii cu 40% mai bine făceau faţă testelor de memorie. Trei luni mai tîrziu, testele au fost repetate, iar rezultatele celor testați au fost cu 33% mai bune decît a celor care au băut suc de struguri.

Oamenii de știință cred că efectele benefice se datorează antioxidanților naturali - antocianine (acestea dau culoarea albastră afinelor). Studiile anterioare au demonstrat ca afinele îmbunătățesc concentrarea și ajută în lupta cu o varietate de boli, de la problemele cardiace la cancer. De exemplu, savanții de la Universitatea din Michigan au descoperit că afinele protejează împotriva problemelor cu vasele sanguine, diabetul zaharat deoarece previne depunerile de grăsime în zona abdominală, reduce colesterolul şi nivelul de zahăr din sînge.

Doi ani în urmă, o experiență reaizată pe şobolani şi şoareci a arătat că antocianinii încetinesc semnificativ creșterea coloniilor de celule canceroase. Experiențele au arătat, de asemenea că, în unele cazuri, nu numai se încetinește creșterea tumorilor maligne, dar, de asemenea, mor pînă la 20% din celulele canceroase.

Acum, însă, a devenit clar că sucul de afine - de asemenea, este un mijloc excelent şi ieftin pentru a tonifica memoria.

Cuvinte cheie:

fructe si legume , sanatate , sfat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1904
Populaţia:
731 locuitori

Alexeevca este un sat şi comună din raionul Edineţ. Alexeevca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Alexeevca este amplasat pe coline, la o distanță de 10 km de staţia de cale ferată Brătuşeni, la 15 km de oraşul Edineţ şi la 214 km de Chișinău, în apropierea satelor Branişte şi Feteşti. Sînt cinci localităţi din Republica Moldova care poartă acelaşi nume – Alexeevca. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 731 de oameni. Satul a fost atestat documentar în anul 1904.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.