03 decembrie 2020, 16:20 Sănătate views 6716
03 decembrie 2020, 16:20 Sănătate views 6716

Legătură cu natura

Să scapi de depresie, stres şi anxietate, care au devenit o parte integrantă a vieţii multor oameni, ne ajutănd ecoterapiia. Multe dintre problemele de sănătate mintală a omului ecoterapeuții le explică prin deteriorarea legăturii lui cu natura. Ca urmare, medicina tradițională, chiar şi utilizînd o gamă largă de medicamente, nu îl poate proteja de stările nedorite.

Oamenii au evoluat împreună cu natura mii de ani. Dar, cu dezvoltarea tehnologiei industriale şi urbanizării omul tot mai mult se înstrăina de natură. Pe parcursul ultimelor două secole, modul de viață al oamenilor s-a redus la crearea tehnologiilor și consum. Lucrul, care adesea nu aduce satisfacție, creditele luate pentru achiziţia unor lucruri inutile, emoțiile pentru banii din bancă, insuficiența cronică de timp – sunt astăzi cele mai frecvente probleme ale oamenilor.

Medicii cred că oamenii plătesc scump pentru pierderea conexiunii cu natura şi încurajează locuitorii din mediul urban cît mai des să iasă în parcuri. Totodată recomandări de acest gen nu se fac la adresa locuitorilor din mediul rural, considerîndu-se că aceștia contactează suficient cu natura. Plimbările în parc, probabil într-adevăr, pot linişti cumva, dar pentru a obţine un efect maxim, trebuie să schimbăm atitudinea faţă de natură – de la cea de consumator la cea de parteneriat.

 

Sursa: ecology.md

Cuvinte cheie:

sanatate , natura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1484
Populația:
2995 locuitori

Giurgiuleşti este un sat şi comună din raionul Cahul. Giurgiuleşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 55 km de orașul Cahul și la 250 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2995 de oameni. Satul Giurgiulești a fost menționat documentar în anul 1484.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.