Arată noutățile începînd cu...

eye 50609 Vizualizări

Autosugestia ajută la vindecarea bolilor

Toată lumea de mult timp cunoaşte efectul placebo şi cum autosugestia afectează cursul maladiilor. De exemplu, după cum scrie ediţia populară New Scientist, un antropolog de la Universitatea din Michigan-Dearborn, Dan Moerman, vorbeşte cu medicamentele sale. Nu este nici un secret că atitudinea pe care noi o avem  faţă de tratament, influenţează, în mod direct, rezultatul acestuia. Prin urmare, încrederea în eficacitatea tratamentului, realmente, ajută la îmbunătăţirea sănătăţii dumneavoastră.

Studiile au arătat că autosugestia contribuie la eliberarea analgezicelor naturale, produse în organism. În plus, efectul placebo poate modifica schema de transmitere a semnalelor la neuroni, scădea tensiunea arterială şi activa răspunsul imun. Pe de altă parte, dacă pacientul este convins de faptul că medicamentul îi face rău, efectul va deveni într-adevăr real, pînă la moarte, consideră cercetătorii.

Studiile au fost realizate de către Harvard Medical School. Voluntarii au fost pacienţii cu sindromul de colon iritabil. Toţi pacienţii au primit o pastilă găunoasă, fapt despre care, de altfel, au fost înştiinţaţi. În final, la toţi participanţii la studiu s-a observat o îmbunătăţire a situației după un curs de comprimate. Aceste rezultate ale cercetărilor au indus oamenii de ştiinţă într-o stare de şoc. Reiese că fiecare om poate să se convingă pe sine însuşi de puterile de vindecare a oricărei substanţe, fie şi apa obişnuită.

Cuvinte cheie:

sanatate , vindecare

Comentarii

 (1)

Localităţile Moldovei şi diasporei

Mărdăreuca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1932
Populația:
651 locuitori

Mărdăreuca este un sat din cadrul comunei Boşcana, raionul Criuleni. Satul este situat la o distanţă de  19 km de oraşul Criuleni şi la 25 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 651 de oameni. Satul Mărdăreuca a fost întemeiat în anul 1932.

Citeşte mai departe