02 aprilie 2020, 21:00 Sănătate views 14768
E uimitor! Ce pățești dacă bei o cană de suc de ghimbir zilnic. Răspunsul aici!
02 aprilie 2020, 21:00 Sănătate views 14768

E uimitor! Ce pățești dacă bei o cană de suc de ghimbir zilnic. Răspunsul aici!

Sucul de ghimbir este o bautura foarte sanatoasa, care poate trata si preveni o serie de afectiuni. Acest suc este considerat un medicament natural pentru indigestie, varsaturi, raceala, dureri de stomac, etc.

Ghimbirul are multe beneficii si compusi ca uleiuri esentiale, vitamine, minerale si aminoacizi. Daca ne concentram asupra uleiurilor esentiale, putem gasi Limonele, Citronellol, Camfen printre altele. Si Gingerolul este unul dintre uleiurile esentiale care ii da gustul picant.

Este bogat in vitamine, cum ar fi vitamina B si C, fiind de asemenea, bogat in minerale precum calciu, fosfor, aluminiu si crom. Alti compusi sunt acidul aspartic, linoleic, oleic si ascorbic.

Mai jos va aratam cateva beneficii pentru sanatate ale sucului de ghimbir:

Sucul poate actiona ca un agent de coagulare, facand trombocitele din sange mai putin lipicios si reduce multe probleme legate de sange.

Acesta are, de asemenea, un efect afrodisiac natural. O ceasca de suc de ghimbir poate da energie si vitalitate.

De asemenea, imbunatateste sistemul imunitar si reduce riscul de a contracta tuse si raceala. Cand se administreaza cu miere, poate calma durere in gat cauzata de tuse.

Este antiemetic si, prin urmare, este bun pentru persoanele care sufera de varsaturi. De asemenea, este util pentru probleme de digestie. Amestecat cu suc de lamaie, poate ajuta la ameliorarea arsurilor la stomac, indigestie, varsaturi si greata cauzate de infectii la stomac.

De asemenea, sucul de ghimbir relaxeaza muschii si țesuturile din organism, va face sa va simtiti energici si revitalizati. Pentru a face o bautura racoritoare, adaugati o lingurita de suc de suc de lamaie sau suc de fructe.

Unul dintre beneficiile sucului de ghimbir, este ca vindeca inflamatiile deoarece are proprietati anti-inflamatorii. El ajuta la reducerea umflarii si rigiditatii de dimineata.

Femeile gravide care au greturi, pot consuma suc de ghimbir cu miere. Acest suc calmeaza crampele dureroase, deci, femeile care sufera de crampe menstruale si alte dureri interne pot lua cate o ceasca de suc de ghimbir amestecat cu putina apa.

De asemenea, este cunoscut faptul ca acest suc promoveaza si netezeste fluxul sanguin prin relaxarea vaselor sanguine periferice din corp. Pe scurt, fluxul de sange integral din organism este imbunatatit.

Sursa: incomemagazine.ro

Cuvinte cheie:

suc , sanatate , bauturi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1594
Populația:
2848 locuitori

Cruglic este un sat şi comună din raionul Criuleni. Cruglic este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Criuleni și la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2848 de oameni. Satul Cruglic a fost menționat documentar în anul 1594.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.