30 octombrie 2020, 12:30 Sănătate views 6959
30 octombrie 2020, 12:30 Sănătate views 6959

Imunitatea: viaţa fără boli

Noțiunea de imunitate vine din limba latină – immunis. Valoarea sa era înțeleasă încă de medicii din antichitate ca "aflat sub protecţie bună, rezistent la boli infecțioase". Schimbarea vremii, stresul, lipsa de soare şi vitamine slăbește sistemul de protecţie al organismului nostru - imunitatea.

Sistemul imunitar recunoaşte şi distruge tot ceea ce este  străin corpului nostru. Toate bolile noastre sînt cumva legate de slăbirea imunităţii. Motive pentru aceasta sînt destule: obiceiurile proaste, lipsa cronică de somn, stresul permanent, ecologia, suprasolicitarea fizică şi mentală. Şi aceasta nu este o listă completă a factorilor care lovesc în imunitate. În consecință, se reduce rezistența la infecţii. Ca rezultat, obosim repede şi mai des ne îmbolnăvim.

Chiar şi o persoană sănătoasă are nevoie de menţinerea imunității şi consolidarea acesteia. Cum să facem ca sistemul imunitar să fie  puternic? Mai întîi de toate, este nevoie de alimentație corectă: cît mai multe vitamine, să nu abuzaţi de grăsimi şi alimente condimentate, consumul a cel puţin doi litri de lichid pe zi. Nu uitaţi despre exercițiile fizice și plimbările în aer liber. Un instrument bun de protecţie a imunităţii este şi călirea organismului.

Şi încă o condiţie importantă – nu vă permiteți să vă îmbolnăviți! La urma urmei, între sănătatea fizică şi mentală există o legătură directă. Buna  dispoziție și atitudinea pozitivă nu permit virușilor să atace omul. Imunitatea ar trebui consolidată în mod constant, în special în lunile de iarnă, cînd riscul de îmbolnăvire este sporit. Medicii recomandă diverse medicamente ca un instrument suplimentar de întărire a sistemului imunitar. Aceste produse pot fi găsite în farmacii.

Sursa: ecology.md

Cuvinte cheie:

sanatate , imunitatea

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1699
Populația:
5465 locuitori

Lipcani este un oraş în raionul Briceni, Republica Moldova. Oraşul Lipcani este cea mai nordică localitate urbană din Moldova. Amplasat la frontiera de nord-vest a Moldovei cu România şi Ucraina, pe malul stîng al rîului Prut, oraşul Lipcani este situat la o distanţă de 252 km de Chișinău.  Denumirea localităţii vine de la tătarii lipcani care au fost strămutaţi în 1699 din Cameniţa, populînd localitatea. 

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.