Arată noutățile începînd cu...

eye 7006 Vizualizări

Nu este sănătos să mănânci crude roșia și morcovul! Află motivul!


Faptul că este benefic pentru organism să consumi legumele crude se pare că este doar un mit. Sau cel puțin în cazul a cinci dintre legume, printre care morcovul și roșia care sunt mai sănătoase... gătite.

Dacă majoritatea dintre noi suntem sfătuiți să ne mâncăm legumele crude, există cinci alimente pe care nu este deloc sănătos să le consumi în stare naturală. Roșiile spanacul, morcovii, sparanghelul și ciupercile sunt cinci legume care fac mult mai bine organismului, dacă le... gătești.

Un exper în nutriție, Mel Wakeman, la universitatea Birmingham City susține că mulți dintre nutrienții care se găsesc în plante sunt rareori asimilate de orgasnism, comparativ cu proteinele animale.

Potrivit acestuia, mâncăm degeaba roșii crude. În schimb, dacă le pregătim termic, crește nivelul de licopen, un puternic antioxidant, care previne apariția cancerului.

Spanacul gătit crește nivelul de fier, însă nu trebuie prea mult timp lăsat la flacără. La fel se întâmplă și în cazul morcovilor, bogați în caroten, sau al ciupercilor, care sunt bogate în vitamine și minerale.

Nutriționistul insistă totuși ca toate aceste alimente să nu fie gătite prea mult, pentru păstrarea în legume a vitaminelor.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Meleşeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1681
Populația:
1592 locuitori

Meleşeni este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Meleşeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Călărași și la 74 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1592 de oameni. Satul Meleșeni a fost menționat documentar în anul 1681.

Citeşte mai departe