06 martie 2024, 14:30 Sănătate views 48322
ATENŢIE la plantele ornamentale din locuinţă! TOP 3 flori periculoase care TE POT UCIDE
06 martie 2024, 14:30 Sănătate views 48322

ATENŢIE la plantele ornamentale din locuinţă! TOP 3 flori periculoase care TE POT UCIDE

Pe cît sunt de frumoase şi ne bucură privirea, pe atît de periculoase sunt unele dintre florile pe care le creştem în apartament sau în curte. Unele dintre ele sunt de-a dreptul nocive, chiar dacă nu în integralitatea lor.

1) Azaleea

Miroase superb, florile sunt minunate, dar frunzele sunt foarte periculoase daca sunt inghitite. Simptomele intoxicatiei sunt: voma, salivatie in exces, umezirea exagerata a ochilor si nasului, dureri mari abdominale, paralizia mainilor si picioarelor, intr-un final putand interveni coma sau chiar moartea.

2) Leandrul

Florile sunt superbe, dar frunzele nu trebuie atinse. Cat despre mancat, nici atat. Sunt extrem de toxice si ataca inima, ingreuneaza circulatia sanguina, provoaca atacuri cerebrale si pot duce chiar la deces. In India, s-au inregistrat nenumarate cazuri de sinucideri cu aceasta planta.

3) Trestia de zahar salbatica

Este o planta ornamentala, este comercializata pentru decorarea apartamentelor. Este insa extrem de periculoasa, atingerea sau mestecarea frunzelor putand provoca grave probleme de sanatate, inclusiv orbirea daca am atins frunzele si apoi ne-am frecat la ochi.

Sursa: jurnalul.ro

Cuvinte cheie:

plante , flori , pericol

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1643
Populația:
915 locuitori

Mireşti este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mireşti și Chetroşeni. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Hîncești și la 80 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 915 oameni. Satul Mirești a fost menționat documentar în anul 1643.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.